Hlasujte v soutěži „Krušnohorská NEJ“ pro nejlepší novinku v Krušných horách
Krušnohorská nej.
Zajímavosti

Ústecký kraj - Destinační agentury Krušné hory a sdružení SPO-NA, pod záštitou hejtmana Ústeckého kraje Ing. Jana Schillera vyhlašují soutěž o Krušnohorská NEJ.

Až do konce srpna můžete hlasovat pro novinku v oblasti turismu a cestování v Krušných horách. Svůj hlas můžete dát na webových stránkách krusnehory.eu „Krušnohorská NEJ“nebo na FB Krušné hory – volný čas a turistika.

Pro které nominované novinky můžete hlasovat:

Mostecké jezero

Jezero Most představuje rozsáhlou hydrickou rekultivaci zajišťovanou státním podnikem Palivový kombinát Ústí v rámci revitalizace území dotčeného těžební činností. Rekultivace celého území je od počátku koncipována tak, aby toto území mohlo být v budoucnu využíváno pro příměstskou rekreaci.

Zipline dráha Klíny

UNIKÁTNÍ ZIPLINE V ČESKÉ REPUBLICE. 2,2 km dlouhá lehce adrenalinová jízda po ocelovém laně přes Šumenské údolí ve výšce až 150 m nad zemí, rychlostí až 75 km/hod.

autobusová linka 421303

Pernink – Abertamy – Loučná – Boží Dar – Jáchymov – Ostrov – Krásný Les – Klášterec n./O. - Kadaň – Chomutov – Louny – Praha

Společnost Eduard Krása – Krásabus. Malá rodinná firma z Prahy otevřela v říjnu 2020 pravidelnou linku z Prahy do Krušných Hor

1904krusnonejdoclanku

Krušnohorský lidový dům v Lesné

Projekt „Aktivní prožití společných ději a tradic v Krušných horách“. Cílem projektu je zatraktivnění destinace východní části Krušných hor posílením kulturně-historického potenciálu obou projektových partnerů a rozšíření nabídky v cestovním ruchu na obou stranách hranice.

sportovní areál "JUMPARK MATYLDA"

V areálu MATYLDA na okraji Mostu byl v minulém roce vystaven – sportovním spolkem "Klub freestylového lyžování Most z.s." - sportovní areál "JUMPARK MATYLDA", zejména pro akrobatické lyžaře, snowboardisty. Jedná se o výjimečnou stavbu i v rámci Evropy.

Návraty vypůjčené krajiny

Oblastní muzeum a galerie v Mostě, příspěvková organizace Ústeckého kraje vydalo v září 2020 novou knihu, vztahující se k rekultivacím po těžbě uhlí a proměně hornické krajiny v regionu.

Památné stromy Ústeckého kraje

Je první komplexní zpracování tématu zvlášť významných stromů v regionu. Publikace přibližuje život památných stromů, jejich ohrožení, problematiku ochrany i jejich budoucnost na území Ústeckého kraje. Uvedeny jsou informace o přibližně třetině ze 420 chráněných památných stromů, jejich skupin a stromořadí v tomto regionu. Popsány jsou také některé mimořádné dosud nechráněné či již zaniklé památné stromy. Autorem knihy je botanik a dendrolog Vít Joza, kurátor botanické sbírky Oblastního muzea a galerie v Mostě. Stejnojmenná výstava Víta Jozy „Památné stromy Ústeckého kraje“ probíhá v Oblastním muzeu a galerii v Mostě od listopadu 2020 a bude prodloužena do konce roku 2021.

Oslavy výročí 150 let železnice na Mostecku a Chomutovsku

V roce 2020 si náš region připomněl významné výročí 150 let od příjezdu prvního vlaku do Mostu a Chomutova. Vznik železniční sítě výrazně podpořil rozvoj hornictví a průmyslu pod Krušnými horami. Ve své době železniční doprava byla nejefektivnějším a nejvyužívanějším dopravním prostředkem.

V rámci oslav zatím proběhly výstavy, přednáška, muzejní noc a zvláštní jízda parním vlakem.

Pro vaši Krušnohorskou NEJ hlasujte zde: https://www.survio.com/survey/d/E4J2O9H2D0R4C9S0J

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru