VIDEO: V Ústí se otevírá velkokapacitní očkovací centrum. Vakcíny jsou jediné řešení pandemie, uvedl Adam Vojtěch
Primátor Ústí Petr Nedvědický, hejtman Jan Schiller a předseda představenstva Krajské zdravotní Adam Vojtěch při otevírání velkokapacitního očkovacího centra v Ústí nad Labem. Foto: Oldřich Hájek
Zajímavosti

Ústí nad Labem - Ústecký kraj a Krajská zdravotní uvedly v Ústí nad Labem v pondělí ráno do provozu velkokapacitní očkovací centrum proti onemocnění COVID-19. Nachází se v městské budově byvalého rektorátu univerzity na Severní Terase.

První očkovanci projdou centrem v pondělí v deset hodin. V dalších dnech už bude nové očkovací centrum fungovat vždy včetně víkendů od 8 do 18 hodin.   pondělí 3. května a v úterý 4. května bude pro všechny, kdo se dostaví na očkování ještě do nemocnice, zajištěna v půlhodinovém intervalu kyvadlová doprava z nemocnice do nového očkovacího centra na Severní Terase, kterou zajistí Dopravní společnost Ústeckého kraje.

"Přál bych si, aby lidí bylo v tomto očkovacím centru co nejvíce. Stále platí, že je to jediné řešení pandemie. Všechny ostatní opatření jsou dočasná, nemůžeme stále žít v lockdownu. Abychom situaci zvládli, bude zapotřebí mít naočkovaných 70 procent populace," uvedl předseda představenstva Krajské zdravotní Adam Vojtěch.

https://www.youtube.com/watch?v=nPvaD6cwYTo

Krajský koordinátor očkování doporučuje všem, aby se při očkování registrovali právě do velkých očkovacích center. "Doporučujeme to všem, kteří chtějí být rychle očkováni. V tuto chvíli se v centrem očkuje vakcínou od společnosti Pfizer," sdělil koordinátor Petr Severa. Podle primátora Ústí, které poskytlo prostory, se sice nyní může zdát, že nemocných ubývá, ale jak Petra Nedvědický řekl: "Stále jde o životy."

Hejtman Ústeckého kraje Jan Schiller ujistil, že vakcín nyní bude dostatek. "Od začátku roku se nám to nedařilo, nyní je situace lepší. Ale vakcíny prostě nebyly," uvedl.

Vakcinační tým se do očkovacího centra přesunul z dosavadního očkovacího centra v pavilonu „I“ ústecké Masarykovy nemocnice, kde poslední pacienty naočkovali v neděli 2. května.


Nové očkovací centrum v Ústí nad Labem:

  • Budova Univerzity J. E. Purkyně v Ústí nad Labem (bývalý rektorát)
  • Očkovací místo 1 – Menza, jídelna v 1. NP, budova UJEP
  • Očkovací místo 2 – Tělocvična, budova UJEP – vchod z parkoviště
  • Hoření 3083/13, 400 11 Ústí nad Labem
  • PROVOZNÍ DOBA: Po - Ne 8:00-18:00 hodin (pondělí 3. 5. od 10.00 hodin)

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru