Dobrovolní hasiči si do svého čela poprvé ve své historii zvolili ženu
Dobrovolní hasiči si do svého čela poprvé ve své historii zvolili starostku. Stala se jí Monika Němečková. Foto: SH ČMS
Zajímavosti

ČR - Monika Němečková se stala první starostkou Sdružení hasičů Čech, Moravy a Slezska v historii. Nyní bude vést největší zájmovou organizaci v České republice, která má téměř čtyři sta tisíc členů. Delegáti zvolili rovněž celé nové vedení dobrovolných hasičů.

"Monika Němečková je členkou sboru dobrovolných hasičů v Pískové Lhotě v okresu Nymburk. Od roku 1997 pracovala na úseku mládeže sdružení hasičů, v roce 2005 byla zvolena do funkce náměstkyně starosty SH ČMS, ve které dosud vedla úsek mládeže. V nejvyšší pozici střídá dosavadního starostu Jana Slámečku, který dobrovolné hasiče vedl od roku 2018," uvedl Ondřej Vojta z tiskového oddělení sdružení hasičů.

Sdružení hasičů Čech, Moravy a Slezska má přesně 363 298 členů v 7651 sborech. Z toho je 63 tisíc mladých hasičů ve věku 6 až 18 let. Celkem 69 161 členů je zapojeno v 6426 jednotkách požární ochrany obcí. V mnoha obcích mají sbory dobrovolných hasičů nedocenitelnou úlohu při udržování společenského a kulturního života.

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru