Právě teď je ten nejlepší čas pro nejlepší cenu za vaši nemovitost, tvrdí majitelka KK Reality Karla Kylíšková
Karla Kylíšková
Zajímavosti

Ústecký kraj - Realitní kancelář KK Reality Karla Kylíšková je relativně nová kancelář zabývající se prodejem a pronájmem nemovitostí, ale její majitelka Karla Kylíšková má již sedmiletou zkušenost s realitním trhem.

„Šest let jsem nabírala zkušenosti v mezinárodní společnosti RE/MAX, operující na poli realit. Pak jsem se rozhodla si založit vlastní kancelář a poskytovat svým klientům kvalitní realitní služby, s osobním a individuálním přístupem. Kancelář funguje, a myslím, že úspěšně, od ledna letošního roku,“ uvádí Karla Kylíšková.

Karla Kylíšková provede klienta prodejem či koupí nemovitosti od začátku a až do zdárného konce tak, aby byl maximálně spokojen, měl jistotu, že vše proběhne v pořádku a měl co nejméně starostí, administrativy a vyřizování, které provází každý prodej, pronájem či koupi nemovitosti.

„Mým cílem je klientova spokojenost. Prodat či koupit nemovitost není tak jednoduché, jak se může zdát. Klient může narazit na řadu úskalí. Je samozřejmostí, že moje realitní kancelář prověřuje vše, co se týká prodeje či nákupu, ověřuji věcná břemena, zástavní práva či jiné závady, které pak mohou novému majiteli bránit v řádném užívání nemovitosti. Mnohdy se také stává, že klient neví, za kolik má nemovitost prodat. Již několikrát se mi stalo, že jsem nakonec nemovitost prodala za výrazně vyšší cenu, než klient požadoval. Když má o nemovitost zájem více lidí, přistupuji k aukci. Tak se může cena poměrně zajímavě vyšplhat,“ uvádí Karla Kylíšková.

Realitní kancelář KK Reality Karla Kylíšková se zabývá prodejem či pronájmem jakékoliv nemovitosti, od bytu v osobním vlastnictví či družstevním, přes garáže, rodinné domy, až po obytné domy, komerční objekty, či pozemky, zejména v Ústeckém kraji, ale i v celém Česku.

Jak prodej nemovitosti probíhá

Jak takový prodej nemovitosti vůbec probíhá? „V první řadě přijedu ke klientovi, promluvíme si spolu, udělám si tržní odhad nemovitosti, abych věděla, o čem budeme mluvit, potom si vyslechnu klienta, jaké má představy, za jakou cenu chce nemovitost prodat. Někdy se stane, že má klient příliš optimistickou představu o ceně, tak se mu snažím vysvětlit, jak to v současné době s cenami na trhu nemovitostí je. Někdy se stane ale opak, že klient řekne cenu nižší, než by mohl dostat, v tom případě klientovi poradím, za kolik se nemovitost může prodat,“ sděluje Kylíšková.

3D prohlídky nemovitosti

Potom následuje vyhotovování fotodokumentace nemovitosti. Někteří zájemci mohou využít také za určitý poplatek i vytvoření videodokumentace či takzvané skenování nemovitosti, či-li vyhotovení 3D virtuální prohlídky celé nemovitosti, včetně všech pater. Ta pak slouží k prohlídce nemovitost pro zájemce, aniž by museli nemovitost fyzicky navštívit. Odpadnou tím zbytečné prohlídky nebo si nemovitost může prohlédnout i zájemce, který se momentálně nachází daleko od nemovitosti.

Služby zdarma pro prodávající i pro kupující

Pak následuje sepis zprostředkovatelské smlouvy. Díky té má klient veškeré služby od realitní kanceláře KK Reality Karla Kylíšková zcela zdarma. To znamená vyhotovení fotografií, inzerci nemovitosti, také na placených serverech, velkou slevu na pořízení video či 3D prohlídky, dále zdarma vyhotovení rezervační smlouvy se zájemcem o nemovitost, blokovací depozitum, vyhotovení kupní smlouvy advokátem a advokátní úschovu kupní ceny.

Také kupující má de facto služby realitní kanceláře zdarma, téměř všechny poplatky jsou již zahrnuty do prodejní ceny. Kupující může také zdarma využít vyřízení úvěru zkušenou hypotéční makléřkou, se kterou Karla Kylíšková spolupracuje.

Právě teď je ideální čas

Jak to momentálně vypadá s trhem nemovitostí a s cenami? Podle Karly Kylíškové je teď ideální čas pro prodej nemovitosti. „Ceny nemovitostí jsou momentálně velmi nahoře a nevím, jak dlouho se ještě budou držet. Fakt je ale, že o nemovitosti je i přesto enormní zájem a prodávají se poměrně rychle. Lidé chtějí mít své vlastní bydlení a jistotu, že v budoucnu nebudou muset platit nehorázné sumy za pronájem. Navíc vždy platilo a platí, že koupě nemovitosti a pozemků je také velmi dobrá investice. Úvěry na hypotéky od bank jsou stále velmi příznivé a je otázka jak dlouho ještě. Banky rozhodně zpřísňují, co se týká podmínek schválení úvěru. Ověřují si klienta až 15 let zpětně. I taková opožděná splátka za telefonní paušál může být překážkou pro schválení úvěru od banky, což se mi u mého zájemce o koupi nemovitosti také stalo,“ prozrazuje Karla Kylíšková.

Rada pro zájemce o koupi

„Pokud uvažujete o koupi nemovitosti a víte, že budete muset financovat její část úvěrem, nechte si již dopředu takzvaně úvěr předschválit. To může provést hypotéční makléřka, se kterou spolupracuji, nebo může klient dojít přímo do banky. Klient bude vědět, že je prověřen a bude vědět, jakou částku bude moci od banky čerpat. Nejen, že bude vědět na čem je, ale také zkrátí pozdější vyřizování úvěru. To může v některých případech trvat i rok,“ radí Karla Kylíšková.
Kontakty

Karla Kylíšková ráda případným zájemcům o prodej či koupi nemovitosti poradí, stačí zavolat na telefonní číslo +420 604 864 875, či napsat elektronicky na mail: Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript. . Další informace a nabídky najdete také na webových stránkách zde: https://kkreality.cz/ nebo na Facebooku zde: https://www.facebook.com/karla.kyliskova.

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru