VIDEOREPORTÁŽ: Jak se žije ve Výškově? Klidná obec s televizí a internetem zadarmo
Reportérka Jitka Fárová a místostarosta Výškova Jiří Samuel. Foto: e-deniky.cz
Zajímavosti

Výškov - Obec Výškov se nachází v Ústeckém kraji, asi 12 km od Žatce. Žije tam 498 obyvatel. Jeho součástí jsou ještě Počerady a Výškov – Rozvodna. Podle místních je to klidná vesnice.

Ročně tu radnice pořádá několik kulturních akcí. A nejsou to jenom akce, ale i sportovní vyžití. Například dětská hřiště jsou ve všech třech obcích. Ve Výškově je fotbalové hřiště, oddíl stolního tenisu a také dva šipkové týmy. Za několik posledních let se v obci i stavělo a rekonstruovalo.

„Byla tady rekonstrukce obecního úřadu v roce 2013, rekonstrukce restaurace, kulturního domu, oprava chodníků, výstavba nového chodníku,“ vypočítává Jiří Samuel, místostarosta obce Výškov.

https://www.youtube.com/watch?v=H6-2fUWtysI

Místním radnice poskytuje zdarma internet a připojení k televizi. Také finančně přispívá nově narozeným dětem. Investuje ale i do dalších projektů. K obci neodmyslitelně patří i blízká elektrárna Počerady, která je významným partnerem Výškova.

Věcí, kterou vedení obce trápí, jsou neobydlené a polorozpadné nemovitosti. Ty se obecní úřad snaží postupně vykupovat. Po demolici na jejich místě vzniknou parcely pro výstavbu rodinných domů, jako v Počeradech poblíž kapličky.

Chcete nás pozvat také do vaší obce? Napište nám na Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript..

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru