OBRAZEM: Na mostecké Matyldě se sešly desítky otužilců z celého regionu. Voda měla 2,6 stupně
Otužilci na Matyldě. Foto: Oldřich Hájek
Zajímavosti

Most - Několik desítek otužilců z Mostecka, ostatních okresů Ústeckého kraje, ale i Kladna, Prahy či Brna, se sešlo v neděli před poledne u jezera Matylda v Mostě.

Pořádající mostečtí otužilci chtějí nedělním setkáním vytvořit novou tradici, řekl našemu deníku Tomáš Babouček. Otužilci se na Matyldě, která je zatopeným a rekultivovaným uhelným lomem scházejí třikrát v týdnu. Nedělní sektání tentokrát posunuli na dřívější hodinu a pozvali i ostatní fandy koupání ve studené vodě.

Matylda měla v neděli 2,6 stupně, venkovní teplota činila čtyři stupně Celsia. Vál ale vítr, který pocitovou teplotu srážel o něco níže. "Podmínky jsou ideální," zhodnotil Tomáš Babouček.

Otužilci mohli plavat na stometrovou vzdálenost, delší trasa činila 250 metrů. Na bezpečnost dohlíželi zdravotníci a vodní záchranná služba. 

Foto

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru