Krajská cyklotrasa „Route 66“ už má své značení. Kdy se na ní budete moci projet?
Zdroj: www.kr-ustecky.cz
Zajímavosti

Ústecký kraj - Ústecký kraj po 15 měsících od počátku přípravy projektu v srpnu 2021 dokončil proznačení nové cyklotrasy, které bylo přiděleno číslo 66. Oficiální název trasy ještě není stanoven, ve výběru jsou tři varianty. Vzhledem k nadcházející zimě bude cyklotrasa objevována nedočkavými turisty až na jaře roku 2023, kdy dojde ke slavnostnímu otevření a zveřejnění příhodného názvu.

„Trasa byla navržena tak, aby vedla převážně po rekultivovaných místech mostecké hnědouhelné pánve. Cílem vedení trasy je ukázat cyklistům změny krajiny, které vznikly rekultivacemi zaniklých povrchových dolů v Ústeckém kraji,“ představil další úspěšnou realizaci turistické infrastruktury v Ústeckém kraji náměstek hejtmana pro oblast cestovního ruchu Jiří Řehák.

Cyklotrasa dlouhá 104 km propojuje velká města Ústeckého kraje se dvěma významnými dálkovými říčními cyklotrasami – Cyklostezkou Labe č. 2 a Cyklostezkou Ploučnice č. 6. Vede v ose Ústí nad Labem, Trmice, jezero Milada, Teplice, Hostomice, Bílina, Obrnice, Most, Havraň, Vrskmaň, Chomutov, Spořice, Prunéřov a Kadaň.

Trasa má dvě odbočky, první na Chudeřice a Kostomlaty pod Milešovkou jako trasa č. 3126, druhou na Spořice, Březno a Nechranice jako součást trasy č. 3080. Nová cyklotrasa č. 66 v některých místech nahradila stávající cyklotrasy místního významu, jinde vede po nových úsecích.

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru