FOTO: Telátko se narodilo předčasně. Svůj těžký start do života ale malá Lili zvládla skvěle!
zdroj: FCB Statek Jezerka
Zajímavosti

Kadaň – Stejně jako u lidí, i u zvířat se někdy stane, že přijdou na svět dříve než měli. Jednou z předčasně narozených je i jalovička, která se narodila na Statku Jezerka u Kadaně v 8. měsíci. Většina takto narozených telat porod nepřežije. Telátko, kterému na statku říkají Lili, ale i přes nízkou porodní váhu se má čile k světu.

Matka jalovičky se měla telit ke konci března. Mládě ale přišlo na svět 27. února, tedy o měsíc dříve. „Není obvyklé, že takto dříve narozená telata přežívají. Obvykle se rodí s porodní váhou cca 30-35 kilo, tahle měla jen 10 kg,“ řekla Monika Pauliová, vedoucí výcvikového střediska Statek Jezerka – Kadaň Krajské majetkové příspěvkové organizace.

Lili, což je zkratka „Litle liliput“, krmí pracovníci statku pomocí lahve s mlékem od její matky. Malá kravička prý pěkně začala přibývat na váze. „Až doroste do velikosti porodních telat, půjde do sekce pro jalovičky,“ dodala na závěr Monika Pauliová.

edeniky 6091

edeniky 6092

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru