Přijel cirkus. Každý může okusit novodobé disciplíny, uspořádá se i rodinná soutěž
ŠKOLÁKY NECHÁ DO SVÉ KUCHYNĚ NAHLÉDNOUT AKROBAT. FOTO: CIRKUS BASE
Zajímavosti

Chomutov – Na bývalém fotbalovém hřišti u Městského parku vyrostla cirkusová vesnička Cirkus BASE. Kulturně-vzdělávací projekt, který vzniká ve spolupráci s cirkusovou školou Trondheim kulturskole, představí nový cirkus a jeho disciplíny veřejnosti. Vesnička Cirkus BASE je otevřena od 5. do 13. května.

Projekt Cirkus BASE je vyústěním třináctileté praxe Centra pro nový cirkus, které pořádá veřejné cirkusové kurzy pro děti a dospělé, vzdělává pedagogy a lektory v cirkusové pedagogice. „V rámci tohoto cirkusu si děti i dospělí osahají všechny cirkusové disciplíny v otevřených a plně vedených workshopech. Vedle toho chystáme premiéry i reprízy představení převážně českých umělců a spolupráci s místními školami,“ vysvětluje Šárka Maršíková, umělecká ředitelka CIRQUEONu. 

Na prostranství vyrostla tři šapitó, to největší přijelo z Německa. Tato jedinečná akce nabídne svým návštěvníkům novocirkusová představení, workshopy žonglování, pozemní i vzdušnou akrobacii, provazochodectví, parkouru i školní lekce projektu TěloCIRK, který zpestřuje hodiny tělocviku cirkusovými prvky. Jeden z workshopů je dokonce určen dětem ve věku 1-3 let. 

V neděli 7. května se ve spolupráci s tímto cirkusem uskuteční také i 6. akce Rodinného zápolení, která ponese název Zkus cirkus.

Většina představení se odehraje pod širým nebem a budou pro diváky zdarma. Na workshopy, ale i na představení, která se odehrají v šapitó, je potřeba si zakoupit vstupenku na webových stránkách www.cirkusbase.cz.

Školáci se v příštím týdnu mohou těšit na speciálně jim určená představení s názvem Teacrobat. Jde o 45minutovou cirkusovou kuchařská show. „Nakoukněte pod pokličku akrobatovy kuchyně, který vám navaří pořádnou porci zábavy a legrace. Pozve vás do svého stanu, kde trénuje čísla, udržuje se v kondici, otáčí se s vařečkou a staví si nejrůznější překážky, aby se zdokonalil v akrobatickém umění. Co by to ale bylo za kuchtíka a hostitele, aby hostům, které zve do svého šapita, nenaplnil pupky. Nechte se zlákat alchymií vaření, světem pohybů typických pro kuchyni a cirkusu," přestavuje vystoupení manažerka festivalu Tereza Vohralíková.

V autorské show si akrobat Michal Mudrák plní svůj cirkusový sen. Vytvořil první české představení ušité na míru vlastního šapita. Sám si vše postaví, ozvučí, odehraje, sbourá, sbalí a jede dál.

Michal Mudrák získal cenu Den Danske Cirkuspris, kterou mu osobně předal dánský ministr kultury. 

Program v Chomutově je plný úžasných představení. Podívejte se ZDE. Ke každému je přiřazena fotogalerie i videomedailonek. Zájemci si tak mohou snadno vybrat, co by je mohlo zaujmout.

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru