Fotovoltaická elektrárna na balkoně může ušetřit pět tisíc za rok, firma rychle dodá řešení i na střechu pro celý rodinný dům
Foto: 4FreeFnergy
Zajímavosti

Litvínov - Výhody fotovoltaických panelů jsou více než jasné. Nejenže umožňují úspory elektrické energie, která si neustále drží vysokou cenu, ale také jsou ekologickým a udržitelným řešením pro produkci elektrické energie. Vyrábějí totiž elektřinu z obnovitelného zdroje - ze slunečního záření, které je zdarma a nevyčerpatelné. Kompletním řešením od návrhu, instalaci i zajištění administrace státní podpory Nová zelená úsporám, se zabývá litvínovská společnost 4FreeEnergy.

Při instalaci fotovoltaických panelů na střechu rodinného domu můžete využít prostor, který jinak nevyužíváte, a tím snížit své náklady na elektřinu. Díky tomu můžete ušetřit až tisíce korun ročně. Kromě toho je možné vyrábět více energie, než je domácnost schopna spotřebovat, a tak využít přebytky elektřiny k dalšímu snížení nákladů. Navíc je možné přebytečnou energii prodávat na burze, což vám může přinést další příjmy. Právě to umožňuje chytré řešení díky domácí hybridní fotovoltaické elektrárně dodávané společností 4FreeFnergy.

Fotovoltaická elektrána na váš okál

Pro příklad, jedna střecha typického okálu umožňuje umístění zhruba patnácti panelů. Typové řešení je 8,25 kWp výkonu a 10,24 kWh bateriové úložiště. Dotace může činit až 225 tisíc korun na fotovoltaiku a další až desítky tisíc korun na další technologie, například nabíječku na elektroauta.

Fotovoltaická elektrárna na váš balkon

Pokud byste měli balkon na panelovém domě, nebo byste chtěl umístit fotovoltaické panely na jiné části budovy, také to není problém. Moderní fotovoltaické panely jsou velmi flexibilní a mohou být instalovány na různých místech. Pokud by byly správně umístěny, mohou vám poskytnout stejné výhody, jako kdyby byly instalovány na střeše rodinného domu.

Fotovoltaická elektrárna na balkoně zní velmi zajímavě pro velkou řadu domácností. Typové řešení na balkon je 740 Wp výkonu. „Každému zájemci poskytneme detailní informace na míru. Součástí dodávky jsou dva panely a měnič,“ vysvětluje jednatel 4FreeEnergy Stanislav Týř. Výhodou je snadná montáž a nízké pořizovací náklady. Ty činí od 22 900 korun v základní verzi bez montáže a počítá se s návratností přes pět tisíc korun ročně.

Výhodou je rychlé dodání

„Našli jsme solidního partnera a máme volné kapacity na to, aby byly termíny dodání co nejkratší. V případě fotovoltaické elektrárny na balkon podle skladových zásob, v řádu dnů, u rodinného domu v řádu týdnů, obvykle do dvou měsíců,“ dodává Stanislav Týř.

Fotovoltaické panely dobře fungují i v podmínkách střední Evropy, včetně České republiky. Ačkoli jsou zde nižší sluneční záření než v jižních oblastech Evropy, moderní fotovoltaické technologie jsou schopny využít i menší množství slunečního záření pro produkci elektřiny. Řešení od 4FreeEnergy využívá moderní half-cell panely. Díky této technologii dosahuje velmi vysoké účinnosti oproti obyčejným panelům.

Vzhledem k těmto faktorům, mohou být fotovoltaické panely velmi účinné i v podmínkách střední Evropy a mohou výrazně snížit náklady na elektřinu v domácnosti.

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru