Dobrovolní hasiči dostali od Ústeckého kraje novou techniku. Dary osobně předal hejtman Bubeníček
Zdroj: www.kr-ustecky.cz
Zajímavosti

Děčín - Jednotky sboru dobrovolných hasičů a Krajské sdružení hasičů Čech, Moravy a Slezska převzaly od Ústeckého kraje technické vybavení v celkové hodnotě téměř 7,5 milionu korun. Stalo se tak u příležitosti finále hasičských soutěží „TOHATSU FIRE CUP 2017“ a „STIMAX CUP 2017“ v Děčíně v sobotu 23. září.

Záštitu nad finále soutěží převzal hejtman Ústeckého kraje Oldřich Bubeníček, který se osobně předání darů zástupcům obcí, JSDHO a SHČMS zúčastnil. Spolu s krajským sdružením hasičů převzalo dary dalších 25 obcí a jejich jednotek dobrovolných hasičů. Předání darů a soutěžního finále se zúčastnili i starostové obcí, představitelé jednotek dobrovolných hasičů a krajského sdružení hasičů.

2509hasici1

Zdroj: www.kr-ustecky.cz

„Prioritou Ústeckého kraje je systematický přínos k vybavenosti JSDHO potřebnou technikou. Proto vedení kraje aktivně tuto politiku prosazuje jak v rámci Bezpečnostní rady Ústeckého kraje, tak i v dalších orgánech kraje. Potěšující je skutečnost, že tento postoj sdílí celé zastupitelstvo našeho kraje,“ uvedl hejtman Oldřich Bubeníček. Zastupitelstvo kraje letos v dubnu rozhodlo o předání technického vybavení pro JSDHO v celkové částce 6,8 milionu korun. Pro Krajské sdružení hasičů Čech, Moravy a Slezska Krajské sdružení hasičů bylo dále vyčleněno 608 tisíc korun na potřebné technické vybavení.

2509hasici2

Zdroj: www.kr-ustecky.cz

Ústecký kraj a krajský úřad hrají významnou roli v bezpečnostním systému České republiky, jsou důležitými spolupracovníky mezi obcemi a vrcholnými orgány státu. Krajský úřad jako vykonavatel přenesené působnosti funguje jako nepostradatelná část při krizovém plánování, metodické a kontrolní činnosti vůči občanům a obcím. Prioritou kraje v oblasti krizového řízení je především udržitelné bezpečí a připravenost kraje a jeho orgánů na řešení mimořádných událostí a krizových situací. Jednotky sboru dobrovolných hasičů obcí jsou nepostradatelným článkem při ochraně života, zdraví a majetku občanů Ústeckého kraje. Předaná technika za 7,5 milionu korun přispěje k dalšímu zlepšení připravenosti dobrovolných hasičů.

 

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru