Vězni z Nového Sedla vyrobili nové volební zástěny pro Žatec
Foto: Vězeňská služba ČR
Zajímavosti

Nové Sedlo - Organizační přípravy na parlamentní volby jsou v plném proudu, odsouzení z Věznice Nové Sedlo opět potvrzují, že truhlařina a práce se dřevem je baví. O tom se přesvědčila i starostka města Žatce Zdeňka Hamousová v doprovodu Heleny Šmerákové vedoucí odboru správních činností, které si převzaly dvě desítky volebních zástěn.

Jak sdělila Zdeňka Hamousová, město mělo již v jednotlivých volebních obvodech nevyhovující zástěny a proto vsadilo na dobré jméno truhlářské dílny a šikovné ruce odsouzených ve věznici. Výsledek snažení odsouzených byl nad očekávání. Nové zástěny nejen splňují všechny parametry stanovené pro volby, ale jsou lehké, skladovatelné a zpracované do nejmenších detailů. Právě na jednotlivých detailech mají podíl odsouzení, práce je prostě nutí přemýšlet o tom co dělají a sami jsou překvapení, že práce nemusí být „posledním zoufalým pokusem jak získat peníze“.

2509veznice2

Foto: Vězeňská služba ČR

Vytváření nových materiálních hodnot, které mají společenský význam podporují u odsouzených samostatnost, schopnost ukončení své započaté práce a posunují odsouzené ke zpětné reintegraci po skončení výkonu trestu do společnosti. Věznice Nové Sedlo zůstává otevřená všem smysluplným aktivitám, které přispějí uvědomit si, že se dá žít i bez trestné činnosti. Starostka města Žatce Zdeňka Hamousová poděkovala řediteli věznice Miroslavu Špalkovi za dlouholetou spolupráci a vstřícnost. Obě strany vyjádřily přesvědčení, že nic nebrání v další spolupráci.

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru