VIDEO: Podívejte se, jak se vyrábí vylepšené SPZ na auto. Bude těžší je padělat
Výroba registračních značek. Foto: MD ČR
Zajímavosti

ČR - Od dubna se stala novým dodavatelem registračních značek pro stát firma SPM – Security Paper Mill. Ta zvítězila v otevřené soutěži díky nejnižší nabídkové ceně. Smlouva se stávajícím dodavatelem, společností Hicon, která pro stát dodávala registrační značky od roku 2001, vypršela 31. března tohoto roku.

„Jsem rád, že se nám povedlo to, co ministerstvo nebylo schopno udělat více než 15 let, tedy vysoutěžit nového dodavatele registračních značek za výrazně nižší cenu. Díky tomuto kroku ušetříme státu za dobu trvání kontraktu více než 100 milionů korun,“ řekl ministr dopravy Dan Ťok. Smlouva s novým dodavatelem byla uzavřena v listopadu 2016 a je platná na čtyři roky. Cena za jednu vyrobenou tabulku nejběžnějšího typu se sníží ze současných 77 Kč na 45 Kč za kus, měsíčně se vyrobí v průměru 100-120 tisíc tabulek registračních značek všech typů. Stát díky tomuto snížení ceny ušetří za celou dobu trvání kontraktu více než 100 milionů korun.

Společnost SPM nabídla výrobu všech typů registračních značek za 48 milionů korun bez DPH ročně při odhadovaném počtu zhruba 1 055 000 vyrobených značek. V roce 2016 byly roční náklady Ministerstva dopravy na výrobu všech registračních značek více než 90 milionů korun bez DPH při počtu zhruba 1 174 000 kusů. Celkový objem zakázky v příštích letech bude záležet na skutečném počtu vyrobených registračních značek, který vyplyne z potřeby jednotlivých registračních míst.

Značky od nového dodavatele jsou vylepšeny o nový hologram, který má zvýšit ochranu proti padělání. Tento hologram bude u běžné značky umístěna na místě určeném pro emisní známku, která se již nepoužívá. Značky od původního výrobce, bez tohoto hologramu, samozřejmě zůstávají i nadále v platnosti.

Video

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru