VÍTE, ŽE….Slalomák na Bouřňáku je druhou nejprudší sjezdovkou v Čechách
Slalomák. Zdroj: Sport centrum Bouřňák
Zajímavosti

Bouřňák – Zkoušeli jste si tuhle sjezdovku na Bouřňáku někdy sjet? Jestli ano, tak víte, že to tady frčí opravdu pořádně. Nezkušení lyžaři si sem určitě netroufnou. Slalomák v Mikulově je totiž druhou nejprudší sjezdovkou v Čechách. Jako zajímavost to na svých webových stránkách uvádí Sport Centrum Bouřňák.

Slalomák na severním svahu Bouřňáku se umístil na druhém místě v celých Čechách v hodnocení profilu, převýšení, délky i šířky sjezdovky. Svah měří 730 metrů, výškový rozdíl je 253 metrů a průměrný sklon 35 %. Na kopec vás vyvezou dva vleky, sjezdovka je též osvícená a využívá se k večernímu lyžování.

Nejprudší sjezdovkou v Čechách je sjezdovka Stoh ve Špindlerově Mlýně, který měří 1000 metrů, výškový rozdíl je 380 metrů a průměrný sklon 38 %.

2302bournakvnoci

Nasvícený  Slalomák.   Zdroj: Sport centrum Bouřňák

 

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru