Němečtí filmaři točí v Libochovicích. Vstup na zámek je omezen
Zámek Libochovice. Foto archiv zámku
Zajímavosti

Libochovice – Když se venku ochladí a občas zaprší a vy přesně v takovém počasí rádi navštěvujete české zámky nebo jiné podobné památky, dejte si nyní pozor, pokud byste se chystali do Libochovic. Oblíbený zámek ležící za Perucí jen kousek od okresu Louny je totiž teď uzavřen – filmaři v jeho prostorách natáčejí německý film. O víkendech však zůstává otevřen, a tak šanci k návštěvě přece jen máte.

Na zámku se natáčí filmový příběh s názvem Ottilie von Faber-Castell. „Dílo vytváří německá produkce a je to životopisný snímek o německé baronce, jejíž rodina založila výrobu pastelek a psacích potřeb,“ uvedl Ladislav Pešek, kastelán zámku Libochovice. Hraběnka měla pět dětí. Firma Faber-Castell působí na trhu dodnes a má kolem osmi tisíc zaměstnanců.

Filmaři v prostorách zámku pracují od 9. května a budou tam až do 8. června. Provoz zámku je omezen, stejně tak i vstup do parku. Ve všední dny je zámek pro veřejnost uzavřen kvůli natáčení, ale o víkendech ho zájemci mohou přece jen navštívit. Filmaři na víkend vždy přeruší práci a zámek je otevřen v sobotu i v neděli od 9 do 16 hodin. Návštěvníci mají v této době možnost i jednoho zážitku navíc: na zámku si mohou prohlížet také filmové kulisy.

Státní zámek Libochovice je od roku 2002 národní kulturní památkou. Každý rok ho navštíví přes dvacet tisíc lidí.

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru