Hygienici našli v lounské restauraci Černý kůň prošlé maso a nepoužitelnou zmrzlinu
Foto: KHS Ústí nad Labem
Louny

Louny - Krajská hygienická stanice Ústeckého kraje provedla 10. května kontrolu v restauraci Černý kůň v lounské ulici Beneše z Loun. Hygienici při kontrole našli několik kusů masa s prošlým datem spotřeby. Informovala o tom KHS v Ústí nad Labem.

Při kontrole bylo zjištěno, že v chladícím zařízení byly skladovány dva kusy vepřové pečeně vakuově balené, hmotnost 4,8 kg a 4,6 kg s datem použitelnosti do 8. 5. 2017, jedno balení vepřových jater o hmotnosti 1,79 kg s datem použitelnosti do 4. 5. 2017. V mrazícím zařízení při teplotě prostředí -18°C bylo uloženo jedno balení kuřecích jater čerstvých chlazených o hmotnosti 0,5 kg s datem použitelnosti do 23. 4. 2017 a cca 2,5 litru hluboce zmrazené zmrzliny čoko – lískový ořech, která jevila smyslové změny, neboť na povrchu byla zmrzlá tekutina nesouvisející se zmrzlinou.

"V provozovně tak byly uchovávány potraviny určené k přípravě pokrmů, u nichž bylo prošlé datum použitelnosti, a potravina jevící smyslové změny, tj. potraviny, které nejsou v žádném případě použitelné k přípravě pokrmů. Na místě byla u těchto potravin, které nejsou bezpečné, nařízena likvidace," uvedla KHS v Ústí nad Labem.

Provozovatel je povinen v určeném termínu prokázat krajské hygienické stanici, že likvidace byla provedena. Za zjištěné nedostatky byla zodpovědné osobě uložena sankce.

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru