Odsouzené ženy pomáhají. Rozhlednu připravily na turistickou sezonu, kostel sv. Jiljí na první svatbu
Odsouzené ženy pomáhají. Foto: VSČR
Louny

Nové Sedlo - Spolupráce mezi Věznicí Nové Sedlo – objektem Drahonice a Občanským sdružením za záchranu kostela sv. Jiljí pokračuje. V rámci extramurálních (mimo zdi věznice - pozn. red.) aktivit, kterých bylo od začátku roku celkem sedm, připravovaly odsouzené Vochlickou rozhlednu a kostel sv. Jiljí na turistickou sezónu.

V okolí rozhledny posekaly trávu, zametly rozhlednu, umyly okna. Práce v kostele a jeho okolí byla náročnější, neboť zde stále probíhají rekonstrukční práce. Přesto odsouzené připravily kostel a jeho okolí na první svatbu. Odměnou jim pak bylo pozvání na Noc světel, která byla v kostele sv. Jiljí pořádána 20. července. Vystoupil zde ženský podbořanský sbor Egeria a jeho hosté. V úvodu programu byla vyslovena objektu Drahonice a odsouzeným pochvala a velké poděkování za spolupráci a výborně odvedenou práci, za což zněl kostelem patřičný potlesk.

(char)

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru