V Unipetrolu v noci hořelo v technologické části. Na místě jsou stále vyšetřovatelé
ILUSTRAČNÍ FOTO: ORLEN UNIPETROL RPA
Louny

Záluží – Dnes o půl čtvrté ráno došlo k lokálnímu požáru v areálu polypropylenové jednotky v areálu ORLEN Unipetrol RPA v Litvínově-Záluží. Požár byl lokalizován a pod kontrolou podnikových hasičů, kteří ochlazovali okolí a nechávali produkt samovolně dohořet.

„Událost, která nepřesáhla hranici výrobní jednotky, byla bez zranění a negativního vlivu na životní prostředí. Příčinu požáru zjišťujeme," uvedl mluvčí společnosti Pavel Kaidl.

Policejní mluvčí Václav Krieger potvrdil, že na místě probíhá vyšetřování: „Na místě je nyní kriminální oddělení a zástupci úřadu pro zjišťování příčin požáru. Při události nedošlo k žádnému zranění. Škoda dosahuje desítek milionů korun, nicméně vyšetřování je teprve v počátku."

Technologie, kde k události došlo, nebyla v danou chvíli v provozu z důvodu pravidelné technologické uzávěry, při níž probíhá údržba zařízení.

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru