NAPSALI JSTE NÁM: Děti z Krásného Dvora řešily ekologické problémy, obec také zbavily odpadků
Foto: ZŠ a MŠ Krásný Dvůr
Louny

Krásný Dvůr - Poslední zářijové pondělí se na naší škole neslo v duchu ekologie. Zapojila se celá škola včetně předškoláčků, vyrábělo se, diskutovalo a i uklízelo. Hlavním tématem bylo oblečení. Kde se vlastně bere, kde a z čeho se vyrábí a jak se dostane až k nám na pulty obchodů?

Řešili jsme ale i palčivější otázky, kolik vody se spotřebuje, za jakých podmínek pracují lidé v rozvojových zemích, jaká je uhlíková stopa výrobků, ale také jsme se zamýšleli nad naším spotřebním chováním. Opravdu je potřeba vlastnit tolik oděvů? A co s těmi, které už nepotřebuji? Bylo příjemné vidět, že se naše děti nad těmito otázkami dokáží zamyslet a hledat řešení.

Abychom o ekologii však jen nemluvili, rozeběhli jsme se v rukavicích po obci a sbírali a třídili odpad a pomohli mu najít cestu do správného kontejneru. 11. října 2023 od 15 hodin na naší škole proběhne burza oblečení, pokud byste se i vy rádi zapojili a chtěli dát již nenošenému oblečení druhou šanci, najdete více informací o této akci na stránkách naší školy.

FOTO

IMG 20230925 WA0044

2709uklid1

2709uklid3

2709uklid4

2709uklid5

2709uklid6

2709uklid7

ZŠ a MŠ Krásný Dvůr

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru