Foto: město Louny
Louny

Louny - Trvalkami, okrasnými trávami a keři byly osázeny mobilní nádoby stojící na Mírovém náměstí na prostranství před knihovnou. Osm velkých květníků nahradí původní betonové květináče.


„Nové nádoby jsme zvolili pro materiálové sjednocení městského mobiliáře. Jejich výhodou je možnost přemístění v případě, že se na prostranství před knihovnou bude pořádat kulturní akce,“ vysvětluje mluvčí radnice Marcel Mihalik.

2904kvetnik1 22a3a

Foto: město Louny

Zahradníci nejprve vyplnili nádoby substrátem a poté osázeli rostlinami dle výběru městské zahradní architektky. „Povrch substrátu bude ještě domulčován speciální drtí s vysokou nasákavostí pro vodu,“ dodala zahradní architektka Alena Burešová.

Osm nádob je použitím rostlin rozděleno do dvou typů. Každému z nich dominuje uprostřed buď vyšší keř, nebo mix okrasných trav. Na podzim dojde ještě k výsadbě cibulovin. Příští jaro tak Louny rozkvetou nejen na loukách, ale i na náměstí.

 
REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru