Foto: Miroslav Andrt, starosta města Štětí
Louny

Štětí, Místo – Tradice někomu možná nic neříká, to ale není důvod kazit zábavu ostatním. Kdosi ve Štětí zapálil vatru, která byla připravená na pálení čarodějnic. V obci Místo na Chomutovsku pro změnu nějací pobertové rozbourali připravenou vatru.

Na Chomutovsku se nenechali odradit a hned následující den škody napravili, když připravovali tradiční májku. Snad vše vydrží do dnešního večera. Začátek tradiční akce je naplánován na 17 hodin.

O zničení připravené vatry informovala obec na sociálních sítích. Hned další den mohla přidat radostnou zprávu, že vše je již jak má. Zdroj: OBEC MÍSTO - Vysoká Jedle, Blahuňov

Také ve Štětí se budou snažit udělat maximum pro to, aby večerní pálení čarodějnic mohlo proběhnout. Hasiči budou vatru stavět znovu.

Před osmi lety se naopak dodržování tradice hnalo až na policii. S Prvním májem souvisí kácení májky, podle tradice se chlapci z okolních měst a vesnic pokoušejí ji pokácet, aby získali symbolické panenství děvčat. Dodnes je ostudou, pokud muži nedokáží svou májku uhlídat. K tradicím v Lomu takové pochopení neměli a vedení města tehdy podalo trestní oznámení na partu mladíků, která májku pokácela (psali jsme ZDE).

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru