Foto: Crest Communications Ostrava
Louny

Ostrava/Louny – V rámci 16. ročníku mezinárodní soutěže Modelium studenti Obchodní akademie a Střední odborné školy generála F. Fajtla v Lounech přijali stavitelskou výzvu a vybudovali udržitelné plovoucí město z vlnité lepenky. Lounský model bude nejprve usilovat o postup do národního finále. Nejlepší šestici staveb vybere porota do pátku 24. května. Mladí stavitelé z Česka a Slovenska se utkají o ceny v celkové hodnotě více než 100 000 Kč.

Soutěž Modelium oslovuje mladé talenty ze středních škol se zaměřením na stavebnictví a dává jim prostor pro rozvoj tvůrčích a technických dovedností. Letošní téma „Plovoucí město“ je povzbudilo k vytvoření inovativních řešení a k zamyšlení se nad možností bydlení v souladu s udržitelným prostředím. Základním stavebním materiálem byla vlnitá lepenka.

2305model1 69090

Celkem se do tvorby plovoucího města pustilo 28 škol (40 týmů) z České republiky a 10 škol (13 týmů) ze Slovenska. Porota na základě kritérií jako originalita, kreativita, realizovatelnost a ohled na udržitelnost vybere v Česku i na Slovensku šest nejlepších projektů, které postoupí do národních kol.

České finále proběhne v pondělí 10. června 2024, finále na Slovensku se uskuteční ve středu 12. června 2024. Z národních finálových kol pak osm nejlepších týmů zamíří do mezinárodního superfinále v Ostravě, které bude v úterý 25. června 2024.

Pořadatelem a generálním partnerem soutěže Modelium je stavební skupina HSF System. Hlavním partnerem soutěže je developerská skupina ANTRACIT. Produktovým partnerem je český Svaz výrobců vlnitých lepenek.

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru