Chystáte svatbu a chcete netradiční obřad? Zkuste bývalou synagogu v Jirkově
Synagoga „ve svatebním“. Nevěstu a ženicha tam předvedli Aneta Vlášková a Patrik Hofbauer. Foto: Kateřina Kittlerová
Zajímavosti

Jirkov - Jirkov má tři oficiální obřadní místa - na radnici, v zámeckém salónku a v Rytířském sále Červeného Hrádku. Město teď snoubencům nabízí i další možnost k uzavření sňatku - v atraktivních prostorách nedávno zrekonstruované jirkovské synagogy v ulici 5. května.

A protože půjde o neoficiální obřadní místo, zájemci za něj zaplatí tisícikorunu správní poplatek. „Očekáváme, že o toto netradiční prostředí bude mezi snoubenci zájem,“ míní matrikářka Jitka Formánková. Jirkovská synagoga nebyla po rekonstrukci vysvěcena, město ji uzpůsobilo k pořádání kulturních a společenských akcí. Proto se v někdejší modlitebně nebudou konat církevní obřady a není ani nutné, aby byli snoubenci židovského vyznání.

0104svatba2

Do synagogy se pohodlně usadí 40 osob a dalších zhruba 20 lidí může využít vnitřní balkón a místa ke stání. Svatební hostinu tu mohou za hezkého počasí uspořádat i v přilehlé zahradě.

0104svatba4

„Rám, z něhož jsme se rozhodli udělat slavobránu, pochází ze starého pivovaru. Daroval nám ho Radovan Vítámvás a zrenovoval truhlář Vít Sobek,“ říká autorka nápadu na nové obřadní místo Eliška Broumská, která na radnici pracuje jako kulturní a propagační referentka. Kytici na slavobránu připravila majitelka chomutovského Ateliéru Puget Kristýna Hrubá. Svatební šaty a oblek na focení zapůjčila Svatební agentura Hana Jechová.

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru