OBRAZEM: Takhle se žilo v zanedbané severočeské večerce! Inspektoři ji okamžitě uzavřeli
Obytná část litvínovské večerky. Foto: SZPI
Zajímavosti

Litvínov - Kvůli nepřijatelné hygienické situaci státní zemědělská a potravinářská inspekce uzavřela prodejnu potravin v Litvínově.

Státní zemědělská a potravinářská inspekce (SZPI) provedla úřední kontrolu v maloobchodní prodejně potravin SEVER POT v litvínovské ulici Přátelství. "Naši inspektoři uvnitř provozovny zjistili nevyhovující hygienické podmínky včetně dlouhodobě zanedbaného úklidu či nedostatečného zabezpečení proti vnikání škůdců. S ohledem na tato zjištění jsme provozovateli uložili úplný zákaz užívání prostor," uvedla inspekce.

Foto

Inspektoři SZPI napříč celou provozovnou zjistili dlouhodobě zanedbaný úklid včetně znečištěných podlah, regálů či zařízení. Provedená kontrola rovněž potvrdila nevhodné uspořádání prostor, kvůli čemuž nebylo možné zajistit adekvátní údržbu. Absence dostatečného pracovního prostoru navíc znemožňovala hygienicky postupovat při uvádění potravin na trh.

Provozovna nebyla řádně zabezpečená proti vnikání škůdců do míst, kde docházelo k manipulaci s potravinami a k jejich skladování. Inspektoři pro úplnost dodávají, že v době kontroly nedošlo ke zjištění výskytu škůdců ani stop po jejich působení.

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru