AKCE V LOUNECH: Koncert, vernisáž, velikonoční jarmark nebo vítání jara
Ilustrační foto: CC0
Louny

Louny - Tento týden se v Lounech opět koná spoustu zajímavých akcí. O víkendu to jsou akce zaměřené především na Velikonoce, v týdnu se koná Koncert rodičů s dětmi, výstava řemesel nebo v knihovně Noc s Andersenem.

PŘEHLED AKCÍ:

Pondělí 27. března

17:00, Vrchlického divadlo: KONCERT RODIČŮ S DĚTMI, Na koncertě Základní umělecké školy Louny společně vystoupí žáci školy se svými rodiči.

 

Úterý 28. března

Úterý 28. března – sobota1. dubna, Louny: JEDEN SVĚT. Festival dokumentárních filmů o lidských právech. Cena bezpečí.

Téma letošního festivalu, které otevírá otázky toho, co pro nás ve světě plném nejistot, obav a krizí bezpečí znamená a co jsme ochotni pro něj udělat.

Jak bezpečí dosáhnout? Možná někoho občas odstrčíme. Nebo právě naopak, jsme sami někdy odstrčeni. Někdy se nám cena, kterou za klid platíme, může zdát vysoká, ale mnohdy je to to nejmenší, co můžeme udělat. Nebo je to naopak moc? Co je to vlastně bezpečí? A jaká je jeho cena?

17:00, Oblastní muzeum Louny: LIDIČKY POHLEĎTE, MISTRA DÍLA POCHVALTE. Vernisáž výstavy

Výstava představí stále živá tradiční řemesla a jejich mistry, nositele ocenění Mistr tradiční rukodělné výroby Jihomoravského kraje a celostátního titulu Nositel tradice lidových řemesel. Přijďte si prohlédnout kousek Moravy v našem muzeu.

 

Středa 29. března

17:00, Oblastní muzeum Louny: SÉRIE 15 NOVÝCH POHLEDNIC - ZTRACENÝ SVĚT NA SNÍMCÍCH KARLA GOSZLERA

Představení nově vydaných pohlednic s promítáním historických fotografií a komentářem Martina Vostřela. Pohlednice budou následně k zakoupení v muzeu. Vstup zdarma.

 

Čtvrtek 30. března

14:00, Vrchlického divadlo: POMOC BLIŽNÍMU SLAVÍ 20 LET. Klub lounských seniorů zve u příležitosti 20 let své existence na bohatý mezinárodní program.

16:00, Galerie Benedikta Rejta: ARCHITEKTONICKÝ WORKSHOP S PETREM JAKŠÍKEM

Workshop pro děti s architektem Petrem Jakšíkem, který příležitostně pod jménem JAKSIK+ (ne)učí děti architekturu a spolupořádá workshopy zaměřené na roli architektury ve společnosti. Ve svých kurzech pro děti se soustředí na rozvoj jejich individuální kreativity, vstupující do vzájemné komunikace s ostatními a podněcující spolupráci. Předepsaná a stereotypní pravidla jsou dána stranou, aby fantazii, volnou tvorbu, experiment a kritické myšlení dětí rozvíjely naplno. Teprve potom je možné svobodně přistoupit k hmotě, prostoru a dalším základním elementům architektury, které jim umožní velkorysý, otevřený a radostný pohled na svět kolem nich. Pro zachování individuálního přístupu a nejlepší spolupráce je kapacita omezena na 15 dětí, a proto je i nutná rezervace na čísle +420 415 652 634 nebo na e-mailu Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript..

 

Pátek 31. března

16:00, Městská knihovna Louny: NOC S ANDERSENEM

U příležitosti Mezinárodního dne dětské knihy. Odpolední zábava, hry a překvapení ve všech prostorách pro všechny příchozí. První jarní opékání vuřtů v knihovně a na závěr lampionový průvod. Pro vybrané vzorné dětské čtenáře přespání v knihovně. Podrobný program na plakátech a internetových stránkách knihovny.

14:00 - sobota 1. dubna, Tvořivá dílna, Rybalkova, Louny: PLETENÍ Z PEDIGU. Co se naučíte a odnesete: krásný košíček z pedigu, materiál k tvoření vám poskytneme, v ceně kurzu je drobné občerstvení (čaj, káva, voda), kurz je vhodný i pro děti od 11 let. Přihlášky: Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.

10:30, Městský zimní stadion : HOKEJ, CCM Liga ročníku 2011

14:30 hodin, Stálé loutkové divadlo : KRAJSKÁ PŘEHLÍDKA

 

Sobota 1. dubna

10:00, Restaurace a penzion NA PILE, Panenský Týnec : VELIKONOČNÍ JARMARK NA PILE. Prodej dekorativní keramiky, ozdobných svíček, ruční práce, velikonoční věnce, oříšky, med, medovina, velikonoční dekorace a ozdoby, přírodní kosmetika, šperky, atd.. Součástí jarmarku bude i dětská dílnička.

13:00, Penzion a kavárna Za Dubem, Peruc : PŘEDVELIKONOČNÍ TRŽNICE

14:00, Pivovar Zichovec : VÍTÁNÍ JARA. Těšit se můžete na hudební a výtvarnou dílničku, loutkové divadlo, domácí škvarkovky, sladké dobroty od Barchee’s, dobročinný jarmark.

9:00, Městská sportovní hala : HÁZENÁ. Turnaj přípravky 4+1

 

Neděle 2. dubna

14:00, Amfiteátr : VÍTÁNÍ JARA SE ZAJÍČKEM KIWANISEM. Zábavný program a diskotéka se zajíčkem Kiwanisem, soutěže a výtvarné dílny s výrobou velikonoční dekorace, pletení velikonoční pomlázky, vystoupení ZUŠ Louny, občerstvení s velikonočními dobrotami a opékáním buřtů (možnost zakoupit na místě), malování na obličej, skákací hrad. Na závěr programu vyneseme paní zimu a pošleme po vodě společně s květinami přání (možnost zakoupit na místě).

 

Kino Svět Louny – aktuální program kina v odkazu:

Kino Svět – program a vstupenky online (kinolouny.cz)

 

Městský zimní stadion Louny – veřejné bruslení

  • 28.03.2023 (Út) 17:15 - 18:15
  • 29.03.2023 (St) 11:00 - 12:00

 

Městská plavecká hala

  • PO, PÁ 13.00 – 21.00
  • ÚT – ČT 06.00 – 08.00
  • 13.00 – 21.00
  • SO – NE 10.00 – 21.00

 

Městská sauna, Prokopa Holého, Louny

otevřeno od 1. října – 30. dubna

  • PO – ČT 12.00 - 21.00
  • PÁ - SO 12.00 - 22.00
  • NE 12.00 – 21.00

 

Na webových stránkách MIC Louny www.louny.eu (v kalendáři akcí) naleznete další kulturní a sportovní dění v Lounech a okolí.

Zdroj: Infocentrum Louny

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru