Druhý den po příjezdu: Všech pět zubrů a zubřic pěkně pohromadě. Foto: Zoopark / Monika Jarošová
Louny

Chomutov – Minulý týden dorazila do chomutovského zooparku netrpělivě očekávaná zásilka. Po úspěšném transportu z litevské zoo chovatelé přivítali dvě tříleté zubří samice. Jejich opatrné rozkoukávání a první krůčky v zooparku můžete vidět na videu Zooparku Chomutov.    

„Jmenují se Kaudule a Kaupse, stejně jako všechna zubří mláďata mají jména začínající zkratkou podle města narození, v tomto případě litevský Kaunas," vysvětlují chovatelé v příspěvku na sociálních sítích.

V centrálním výběhu zooparku tak můžete nově vidět čtyřčlenné stádečko mladých zubrů a zubřic, kterým šéfuje devatenáctiletá Cvanca, které nikdo z chovatelů neřekne jinak než Zubřina.

Až se návštěvníci dostatečně vynadívají na toto pěkné stádečko, měli by jejich kroky vést k Eurosafari. Před pár dny tu přišlo na svět další mládě skotského náhorního skotu, letos již druhé. „Stejně jako únorový Tedy je i květnové mládě býček. Jeho maminkou je devítiletá samice Bára a chovatelky mu vybraly jméno, při jehož vyřčení každého napadne známý animovaný rošťák ze seriálu Simpsonovi," napovídají chovatelé. Mládě se jmenuje Bart.

Malý býček dostal jméno Bart. Foto: Zoopark / Petra Zálešáková

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru