Ilustrační foto: CC0
Louny

Žatec - Tři nové kruhové objezdy vzniknou v blízké době v Žatci. Ještě letos má být hotová okružní křižovatka u odbočky na Bezděkov, do tří let mají vyrůst i dva kruhové objezdy v Plzeňské ulici na silnici I/27.

Ačkoliv ani jednu stavbu nových křižovatek nebude financovat město Žatec, všechny tři budou sloužit i zdejším obyvatelům. Vedení města se proto snažilo jejich výstavbu co nejvíc urychlit. „Jsou to právě příklady velkých investic, které provádí někdo jiný než Žatec, ale budou sloužit našim občanům. My se proto snažíme, aby byly hotové co nejdříve. I když to znamená někdy dočasné komplikace, zvlášť když se sejdou s dalšími stavbami ve městě či blízkém okolí,“ vysvětlil starosta Žatce Radim Laibl.

Typickým příkladem je právě nová křižovatka na Bezděkov, která měla vzniknout až za několik let. Stavbu zajišťuje Správa a údržba silnic Ústeckého kraje, která je také správcem silnice směrem na Louny. „Tlačili jsme na to, aby se okružní křižovatka udělala už nyní. Důvodem je rychlý rozvoj lokality, kde vznikají nové obytné stavby, bude tam supermarket a čekáme velký nárůst dopravy. Zvlášť v souvislosti s další očekávanou výstavbou směrem na Bezděkov. Aby tam nedocházelo k dopravním problémům a křižovatka byla co nejbezpečnější, tak jsme z preventivních důvodů prosazovali vybudování kruhového objezdu u kasáren už nyní,“ upozornil starosta Žatce. Stavba nové křižovatky má vybraného zhotovitele, začít se má v nejbližší době a podle harmonogramu by měla být hotová na podzim.

mapa kruhových objezdů a860e

Zároveň se připravují další dvě okružní křižovatky v Plzeňské ulici na obchvatu města. Investorem bude Ředitelství silnic a dálnic, podle jehož webových stránek mají křižovatky s ulicemi Osvoboditelů (tedy u výjezdu na Most) a Husovou (u hypermarketu TESCO) vzniknout nejspíše v letech 2026 až 2027.

Zástupci města při koordinačních přípravných schůzkách prosazují, aby součástí nových staveb byly rovnou i úpravy inženýrských sítí, aby se udělalo vše potřebné najednou. Samotné město plánuje v rámci těchto prací investovat do úprav zeleně, chodníků či veřejného osvětlení. I když se tyto velké dopravní stavby většinou dělají za provozu, přesto se budou muset řidiči v době výstavby smířit s jistými omezeními. Tomáš Kassal

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru