Foto: FB Regionální potravina
Zajímavosti

Ústecký kraj – Do šestnáctého ročníku prestižní soutěže o značku Regionální potravina se v Ústeckém kraji přihlásilo 54 lokálních výrobců s celkem 231 produkty. O dva ročníky déle funguje soutěž Potravina z kraje Přemysla Oráče. I zde se vyhlašovaly nositelé prestižní krajské značky pro letošní rok.

Hodnotitelská komise se sešla v Litoměřicích a značku Regionální potravina Ústeckého kraje navrhla pro rok 2025 udělit těmto výrobkům:

Tlačenka, Daniel Stříbrný, Řeznictví Stříbrný (kategorie Masné výrobky tepelně opracované) / Louny

Jelení maso ve vlastní šťávě, Hynek Jirman (kategorie Masné výrobky trvanlivé) / Dolní Poustevna 

Ovčí brynza, Jakub Laušman, Farma Držovice (kategorie Sýry včetně tvarohu) / Úštěk

Velemínská kysanka, Vacheria (kategorie Mléčné výrobky ostatní) / Velemín

Pšeničnošpaldový kváskový chléb, Michaela Lochovská, MischkaBakery (Kategorie Pekařské výrobky včetně těstovin) / Brandov

Karamelový větrník, Marabu Sweets (kategorie Cukrářské výrobky včetně cukrovinek) / Štětí

Zázvorový likér, Galii Distillery (kategorie Nápoje) / Dolní Podluží

Bio Český křen, Luboš Žďárský, Eko farma Úlovice – Český křen (Kategorie Ovoce a zelenina) / Lounsko

Med květový, AnnKas, Včelí farma AnnKas (Kategorie Ostatní) / Úštěk

Komise v soutěži Potravina z kraje Přemysla Oráče ocenila 14 výrobků s výjimečnou vlastností a chuťovými vlastnostmi Ústeckého kraje. O tuto značku se letos ucházelo 54 výrobců s 248 výrobky.
K udělení prestižní značky byly navrženy tyto výrobky:

Šunka burgundská, Varnsdorfské uzeniny (kategorie Masné výrobky tepelně opracované I)

Játrová paštika brusinková, Jaroslav Durček, Litoměřice (kategorie Masné výrobky tepelně opracované II)

Hrobský lovečák, Bohumil Holý, Hrob (kategorie Masné výrobky trvanlivé)

Heřmanovský horský BIO, Farma U Sluníček, Heřmanov (kategorie Sýry včetně tvarohu)

Jogurt bílý, Statek Jezerka, Kadaň (kategorie Mléčné výrobky ostatní)

100 % celožitný chléb, Jiří Ondečko, Pekárna u Onďase, Děčín (Kategorie Pekařské výrobky I)

Loupák, Michaela Lochovská, Brandov (Kategorie Pekařské výrobky II)

Švestkový dortík bez mouky, Petr Procházka, Krupka (kategorie Cukrářské výrobky včetně cukrovinek)

Monopol ALE 14 %, Pivovar Monopol Teplice (kategorie Alkoholické nápoje)

Bezinka, Naturen, Ústí nad Labem (kategorie Nealkoholické nápoje)

Čerstvé houby Shitake, Adam Chmiel, Mšené lázně (Kategorie Ovoce a zelenina)

Pečené jahody s vanilkou, David Netolický, Chomutov (Kategorie Ovoce a zelenina v pečeném stavu)

Nakládané minimozzarelly se sušenými rajčaty, Vítězslav Škoda, Vražkov (Kategorie Lahůdkářské výrobky a balená hotová jídla)

Květ topinambur, Veronika Svobodová, Farma Oleško (Kategorie Ostatní)

Ocenění značkou Regionální potravina a Potravina z kraje Přemysla Oráče si producenti převezmou na slavnostním vyhlášení na Výstavě Zahrada Čech v Litoměřicích v pátek 12. září 2025.

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru