OBRAZEM: Více než 100 druhů živočichů, relaxační zahrada nebo stezka pro bosé nohy. To je malý ráj zvířat v Ekocentru v Ostrově
Malý ráj zvířat v Ekocentru v Ostrově. Foto: Jitka Fárová
Výlety

Ostrov - Ekocentrum v Ostrově na Karlovarsku se nachází v klášterní zahradě hned vedle Zámeckého parku. Od roku 2007 patří k volnočasovým aktivitám Městského domu dětí a mládeže v Ostrově.

Ekocentrum není příliš velké, přesto v něm návštěvníci najdou více než 100 druhů živočichů od těch běžných až po ty exotické. K vidění jsou různé druhy akvarijních rybek, drobní hlodavci jako jsou potkani nebo morčata. Nechybí plazi, pavouci, exotičtí práci, ale také třeba ovečky. K nejvzácnějším exponátům patří leguáni, želvy a hlavně kajman.

Mapa

Po předchozí domluvě si zájemci pod odborným dozorem některé ze zvířátek můžou i pohladit, pochovat nebo nakrmit.

Součástí areálu je také relaxační zahrada s jezírkem a posezením, dětským hřištěm nebo neobvyklá stezka pro bosé nohy.

Malý ráj zvířat je veřejnosti volně přístupný každý den v odpoledních hodinách od 13 do 17 hodin, včetně svátků. Vstupné je zdarma.

Foto

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru