Kam o víkendu? Festivaly jídla a další tipy, co můžete na závěr týdne podniknout
Asijské speciality. Ilustrační foto
Co se chystá

Ústecký kraj - Máme tu další víkend a předpověď počasí slibuje babí léto. Tak si ho užijte jen tak toulkami v přírodě, nebo můžete cíleně vyrazit na některou z akcí, které se budou v našem kraji konat.

V sobotu 12. října můžete například v Lounech zajít na Mírové náměstí, kde se uskuteční Německý víkend. Jedná se o tradiční akci ve spolupráci s jedním z partnerských měst. Od 8 do 12 hodin zde můžete zakoupit některý z typických německých pokrmů a nápojů v rámci Farmářských trhů. Budete si moct zahrát stolní fotbal s lidovým pohonem či stolní tenis. A bude tam i spousta vína a jejich degustace. Večer se můžete přesunout do Lenešic, kde od 20 hodin zahájí v místní Sokolovně česko-hasičská zábava. Zhraje Taurus a Feuerwehr Blaskapelle Niederbobritzsch a vstupné na zábavu je 100,- Kč.

V Mostě bude od 11 hodin probíhat v místním nákupním centru Central až do 18 hodiny Food fest. Ten slibuje asijskou kuchyň. Kromě oblíbených asijských klasik z Vietnamu, Indonésie a Japonska ochutnáte i dýňové speciality z celého světa. Čekají vás degustace, kulinářské show, profesionální výživová poradkyně a workshop, kde se naučíte sami připravovat vietnamské plněné závitky. Budete si moci zakoupit tradiční asijské produkty a s výběrem i přípravou vám poradí zkušení šéfkuchaři.

Milovníci vůně benzinu a adrenalinu budou mít na mosteckém autodromu hned dvojí příležitost zažít automobilové závody. Ve stejný den zde proběhne klání jezdců Carbonia cup na závodním okruhu. Na polygonu se pak budou loučit piloti podniku Krušnohorský pohár s letošní závodní sezónou závodů do vrchu. V obou případech je vstup pro návštěvníky zdarma. Závody budou probíhat od dopoledne cca od 9 hodin do 17 až 18 hodin.

V Braňanech u Mostu se bude konat Braňanské posvícení. Místní starosta rozporcuje husu, pak se jako husa můžete cítit, pokud se zúčastníte soutěže v pojídání šišek. Bude i hudba a další zábava. Těšit se můžete i na středověká řemesla a stánky, na zpěváky Olgu Lounovou nebo Františka Nedvěda.

Ústí nad Labem přivítá 6. ročník Ústeckého Magora a Ústeckého Magoráčka. Uskuteční se v cyklokempu Loděnice na adrese Pod tratí 50. Jde o seriál závodů, zejména v běhu, spojující nádhernou přírodu s náročným terénem pro opravdové magory. Cena na místě je 777,- Kč. Děti se v týž den mohou zúčastnit Ústeckého Magoráčku a odpoutat se tak od mobilů. Junioři poběží úplně jednoduchou trať, postavenou převážně z různých dětských atrakcí, mimo jiné i od Děti na hrad, trať je přímo v areálu Cyklokempu Loděnice. Cena pro děti na místě je 444,- Kč. Z každé vstupenky bude 100,- Kč věnováno na Ústeckou komunitní nadaci.

Ústí nad Labem také o víkendu bude probíhat divadelní festival Kult 22. V jehož rámci se odehraje až do 19. Října v 13 divadlech 19 představení a 4 premiéry. Například v Divadle Na zábradlí můžete zajít na Mýcení v sobotu 12. října. V neděli 13. Října uvede divadlo Husa na provázku hru Vitka.

Pokud chcete být venku, tak vypusťte do oblak svého draka, třeba na Komáří vížce bude od 13 do 16 hodin nebo na kopci v Rané u Loun od 14 hodin bude v sobotu probíhat drakiáda.

V neděli 13. října si můžete jít zaběhat. V Klášterci nad Ohří se uskuteční Běh zámeckým parkem pro děti a dospělé. Poběží se v krásném prostředí zámeckého parku. Cena za registraci dospělí 70 Kč, děti 50 Kč. Akci oořádá Atletický oddíl TJ Klášterec nad Ohří.

Zaběhat si můžete i v Duchcově, kde s v neděli uskuteční 65. ročník akce Běh duchcovským viaduktem a taktéž se poběží zámeckou zahradou. Prezentace od 8.30 hodin, startovné pro žactvo zdarma, dorost 20 Kč, dospělí 50 Kč, veteráni zdarma.

V neděli ale určitě od 9 hodin nezapomeňte přijít do Rocknet arény v Chomutově fandit házenkářkám Černým Andělům. Proběhne zde zápas DHK BANÍK MOST - GYÖRI AUDI ETO KC.

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru