18 tipů na víkend! Na Červeném Hrádku vyloví ryby, města ožijí hudbou, jsou festivaly jídla
Výlov zámeckého rybníku. Foto: archiv
Co se chystá

Ústecký kraj - Přemýšlíte co s načatým víkendem? Opět si ho můžete užít, v sobotu 19. i v neděli 20. října se v našem kraji uskuteční pár zajímavých akcí, které za návštěvu rozhodně stojí. Tak se podívejte na našich 18 tipů.

Tento víkend přeje našim chuťovým pohárkům, v sobotu a neděli v našem kraji proběhnou dvě akce zaměřené na gastronomii. Jedna se uskuteční v Teplicích, druhá v Litoměřicích. Něco na zub bude jistě k mání i veletrhu v Liberci. Věnovat se ale můžete třeba archeologii, zajet na pěkný víkend a jsou tu i další možnosti.

Lounsko

V sobotu můžete zavítat třeba do Archeoskanzenu v Březnu u Loun, kde je připravena od 9 do 17 hodin akce nejen pro děti, na které přičichnou k pravěku. Akce je pořádána v rámci Mezinárodního dne archeologie. Čeká vás například výroba štípaných a broušených kamenných nástrojů. Vstupné 60 korun, děti 40 korun.

V Postoloprtech zahraje v sobotu v sále městské knihovny zpěvák a kytarista Martin Benda hraje a zazpívá další pásmo českých hitů, které mnozí známe v podání populárních interpretů, například Matuška, Kryl, Neckář, W. Daněk, Gott, Černoch, Donutil, Mládek, Grossmann, Novák, Šlitr, Suchý. Každá píseň, která zazní, nese zvláštní, zajímavý příběh. Přijďte zažít krásný večer a zazpívat si, jak tomu bylo v únoru na pořadu Songy 60. let. Vstupné 50 Kč, důchodci a ZTP zdarma

Chomutovsko

Chcete se podívat na výlov ryb? Zavítejte na Červený hrádek. Na zámku Červený Hrádek v Jirkově opět zakončí letošní sezónu výlovem zdejšího rybníka. Bude to již čtvrtý veřejný výlov, akce se uskuteční v sobotu 19. října. S výlovem se začne v osm ráno, živé ryby se budou prodávat od devíti do dvanácti hodin. Dopoledne zahraje country skupina Makovec, odpoledne mohou návštěvníci posedět u bluegrassových skladeb v podání kapely Album. Na místě budou stánky s občerstvením a rybími specialitami. Vstup na akci je zdarma.

Mostecko

V sobotu a v neděli se probudí Most. Už od pátku se na několika místech koná festival PROBUĎ MOST. Do festivalu se zapojily tradiční i nově vycházející kluby, podniky, které pro vás až do neděle 20. října přichystali akce, které vás budou bavit! V sobtou zavítejte v době od 15 do 22 hodin do St. Lucia v bývalých mosteckých kasárnách, od 20 do 22 hodin do Kraken baru Ve dvoře 1442 od 21 do 24 do Rokáče Vinohrady Jana Opletala 1707, nebo od 21 do 06 do Soud production Tř. Budovatelů 2923. V neděli pak od 9 do 18 hodin do Bridge 714, od 10 do 17 The ost wnated records , Lipová 18/808 na den otevřených dveří, od 19 do 20 hodin do Divadeního klubu Školka Krarla Marxe 798/7 na divadelní představení.

Jste-li chovatelé rybiček, určitě vás potěší další Akvarijní trh, který se uskuteční v sobotu v Mostě v době od 9 do 12 hodin ve Středisku volného času. Vstupné 20 korun, děti do 15 let mají vstup zdarma.

I v Mostě se bude konat akce věnovaná archeologii, v sobotu v době od 10 do 18 hodin v Oblastním muzeum a galerie, v ul. Čsl. armády 1360. Navštivte zde MEZINÁRODNÍ DEN ARCHEOLOGIE 2019, celodenní akce pro děti i dospělé. Připraveny jsou ukázky Living history – Germáni, Slované, přednášky, výstavy, dílničky (mletí obilí, pečení placek, výroba keramiky, tkaní, výroba kamenných nástrojů, rozdělávání ohně, kreslení aj.). Vstupné 30/15,- Kč. Rodinné 60,-Kč



Velkou událostí v Mostě bude nedělní módní show Móda a hvězdy. Na pomyslné molo, jeviště Městského divadla Most přivede hvězdy českého showbusinessu a modelingu. Výtěžek z akce je každoročně věnován dětem z Klokánku Teplice, Dětského domova ve Vysoké Peci a Nadačnímu fondu Veroniky Kašákové, který pomáhá dětem z dětských domovů v celém Česku. Více o akci se dozvíte v našem článku zde.

Pokud máte chuť pobít v přírodě, vydejte se v neděli 20. října z Nové Vsi v Horách po stopách Svídnické dráhy do německého Olbernhau. Projdete se po zaniklé krušnohorské trati v česko německém pohraničí, podél potoka Svídnice. Startuje se v 10.30 hodin na hraničním přechodu Nová Ves v Horách – Deutschneudorf. Čeká vás trasa o délce 8 až 10 km, zpět se můžete vrátit autobusem. Akci pořádá Partnerský spolek Litvínov.

Teplicko

V sobotu 19. října v teplickém nákupním centru Galerie vás potěší akce plná chutí a vůní s názvem Gurmet Fest. V době od 10 do 20 hodin je připravený bohatý program, který vám polechtá chuťové pohárky. Potkáte zde účastníky soutěže MasterChef Česko 2019 a to včetně kompletní finálové trojky! Můžete od nich očekávat komentované cooking shows a ochutnávky pro publikum. Na místě se také budou připravovat drinky od Aperol Spritz, k dispozici bude chill out zóna, fotokoutek, veganské burgery Vegan Burger Pro, Fruit Bike, Royal Rolls a jejich rolovaná zmrzlina, Biorestaurace Zahrada a mnoho dalších.

Když už budete v Teplicích, vězte, že Do Teplic se v pátek sjede zhruba stovka účastníků mezinárodní akce Megavíkend 2019. Akci pořádá už od roku 2007 významná světová organizace AFS. Letos se Megavíkend uskuteční v Teplicích, ve spolupráci s Gymnáziem Teplice. Program celého Megavíkendu je složený z řady různě tematicky zaměřených workshopů v českém a anglickém jazyce. Ve workshopech si můžete pod vedením zkušených lektorů osvojit teoretické, ale i praktické dovednosti. Kromě toho nebudou v průběhu víkendu chybět odpočinkové a relaxační aktivity. Více o akci se dozvíte v našem článku zde.

Další akcí v Teplicích je Blue Rocket kořeněný Kabáty. Tak by se dal nazvat ojedinělý koncert, který se v sobotu 19. října od 15 hodin odehraje v Zahradním domu v Teplicích. Pro všechny nejen Tepličáky jej přichystala společnost AGC Flat Glass Czech, která slaví několik kulatých výročí – především 130 let od zahájení výroby skla v Řetenicích a 50 let od využití technologie plavení skla. Na co se můžete těšit? Především na skvělý rock v podání dlouholeté teplické kapely Blue Rocket, která si jako hosty pozvala tři členy skupiny Kabát, Radka „Hurvajse“ Hurčíka, Otu Váňu a Tomáše Krulicha. Mezi hosty budou také teplický patriot a muzikant Petr Kadlček, člen skupiny Doctor Victor Víťa „Mádl“ Chocholouš a majitel jediných hudebnin v Teplicích Jakub Fojtík. Vstup na akci je zdarma.

Ústecko

Krásné prostředí jezera Milada vyhledává rok od roku stále více návštěvníků. S nimi ale také zákonitě přibývá odpadků. Proto se PKÚ, který tuto lokalitu spravuje, rozhodl uspořádat další netradiční akci. Ta pod názvem „Ukliďme Miladu“ vypukne v sobotu 19. října v 9,00 hodin. Pokud chcete i vy přijít pomoci, registrujte se předem, aby pro vás organizátoři zajistili rukavice a pytle. Další informace najdete v našem článku zde.

Ve skanzenu Zubrnice vás čeká v sobotu od 10 do 16 hodin Podzim na vesnici. Vyzkoušejte si, jak se dříve žilo. Vyzkoušejte si vybrané zemědělské práce – výmlat obilí cepem, zpracování lnu, sušení ovoce v historické sušárně, k vidění bude i zemědělská technika – traktory a stabilní motory. Vstupné 60 korun.

Litoměřicko

Také v Litoměřicích se to bude točit kolem dobrot na Gastro Food Fest Litoměřice 2019 v sobotu 19. A neděli 20. října. Čekají vás dva dny vysoké gastronomie, delikátních chutí i vůní a důmyslně sladěných pokrmů, takový bude letošní GASTRO FOOD FEST. Bohatý program se uskuteční za účasti předních českých kuchařů a celebrit. Chybět nebude dobré jídlo a pití, klasická i netradiční gastronomie, zahraniční speciality, živé show věhlasných šéfkuchařů a další bohatý sobotní a nedělní program. Jaké celebrity zde potkáte? Například Radka Šubrta, Markétu Hrubešooué, Patricii Pagáčovou (Solaříkovou), Aleše Lehkého a vítězku soutěže MasterChef Česko 2019 Kristínu Nemčkovou. Těšit se můžete na Cooking show. Otevřeno bude v sobotu v době od 10 do 18 hodin, v neděli od 10 do 17 hodin. Vstupné činí 100 Kč. Více v našem článku zde.

Baví-li vás tvořit, zúčastněte se akce v Severočeské galerii výtvarného umění v Litoměřicích, Den dýní aneb Rodinný den v galerii. V době od 10.30 do 19 hodin můžete tvořit hrůzostrašné lucerny z řep, tuřínů nebo dýní a soutěžit o hodnotné ceny.

V Litoměřicích se můžete v sobotu od 14 do 16.30 hodin také zúčastnit Mezinárodního dne archeologie v Oblastním muzeu. Čeká vás komentovaná prohlídku výstavy Město na dvou pahorcích. 800 let od počátku města Litoměřic. Výstavou provede její kurátor PhDr. Oldřich Kotyza. Vstup na komentovanou prohlídku i do expozic muzea bude volný.

Děčínsko

V rámci akce Židovský rok a jeho svátky zavítejte do Synagogy Děčín. Pořádají zde v neděli akci, na které se můžete seznámit s židovskými svátky spojenou s ochutnávkou košer jídla a vína a další doprovodný program.

Liberec

O víkendu se můžete vydat i za hranice našeho kraje, například do Liberce. Zde totiž od pátku probíhají dvě expozice. První se týká bydlení, a proběhne společně s autosalonem. Veletrh „Dům a bydlení Liberec" současně s „Autosalonem Liberec" navštivte až do neděla v Home Credit Areně v Liberci. Jejím pořadatelem je firma Diamant Expo. Na ploše 1.906 m2 najdete 125 vystavovatelů. Kdo zařizuje dům nebo byt, plánuje výměnu kotle, chce vylepšit své bydlení a nechce strávit dlouhé dny objížděním jednotlivých firem, má jedinečnou možnost. Představí se zde společnosti nejen z Libereckého kraje, které působí v oblasti stavebnictví, bydlení a zahrady. Na autosalonu vás kromě jiného čekají vymazlení veteráni, například MG – B z roku 1964, dále AUSTIN HEALEY 3000 MK I z roku 1963, JAGUAR E-TYPE 4.2 z roku 1970, HONDA PRELUDE SN z roku 1981.

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru