Přijďte ochutnat víno, mošt nebo burčák! V Kadani chystají tradiční Svatováclavské vinobraní
Foto zdroj: archiv kultura-kadan.cz
Louny

Kadaň - Další ročník kadaňského svátku vína, 21. Svatováclavské vinobraní, se bude konat v sobotu 25. září ve Františkánské zahradě v Kadani.

K největšímu rozkvětu kadaňského vinařství došlo za vlády Karla IV., který městu udělil viniční právo. V roce 1997 se město rozhodlo navázat na starobylou tradici vinařství na kadaňsku a bylo opět zařazeno zákonem mezi vinařské obce. Stejně tak byla obnovena slavnost vinobraní, která je dnes již v Kadani tradičním svátkem na oslavu vína.

Přijďte ochutnat nejen víno, ale i mošt nebo burčák z kadaňských vinic. Od 9 hodin proběhne slavnostní mše svatá ve znovupožehnaném kostele Čtrnácti sv. Pomocníků, od 10 hodin pak začne hlavní program vinobraní s ochutnávkou vína.

Těšit se můžete na vystoupení cimbálové muziky Milana Broučka a souboru Linda a Vojara. Pro děti (ale i dospělé) je připraveno malování na obličej, se kterým se pak můžete zvěčnit ve fotokoutku. Chybět nebude tradiční tombola o zajímavé ceny, stánky s občerstvením a samozřejmě degustace kadaňského vína. Čekají vás také prohlídky vinného sklípku a mnoho dalšího. Vstupné na akci je 50 korun, v ceně vstupenky je také prohlídka klášterního chrámu.

Tombola bude v prodeji od 12 hodin a její výdej bude probíhat od 14 do 16 hodin. Poté lístky propadnou.

Do areálu je z technických důvodů zákaz vstupu se psy a s jízdními koly.

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru