V Žatci se chystá další muzejní noc, tentokrát bude na téma Retro
Foto zdroj: město Žatec
Louny

Žatec - Regionální muzeum K. A. Polánka v Žatci připravuje na pátek 20. května od 17 do cca 22 hodin již 14. muzejní noc v Žatci, tentokrát na téma RETRO.

A proč právě retro styl? „V hlavní budově žateckého muzea v Husově ulici 678 v současnosti probíhá výstava Vzpomínky naší maminky, kterou si návštěvníci budou moci při té příležitosti prohlédnout a zavzpomínat na své dětství a mládí. Na muzejní zahradě pozveme malé i velké na retrohrátky, např. skákání panáka nebo přes gumu, cvrnkání kuliček, malování na chodník, hod na čáru céčky, prohlídku retro stanování, posezení u táboráku s možností opečení špekáčků a na závěr pak v ohništi pečení brambor. Po celou dobu programu bude hrát a zpívat country kapelou Sešlost věkem. Zajištěno bude i další občerstvení,“ pozvala na akci Jitka Krouzová, vedoucí propagačně – výstavního oddělení muzea.

Muzejní noc bude probíhat i v pobočce Stará papírna (Volyňských Čechů 733), kde je k vidění výstava o bývalém žateckém podniku Papírny. V Křížově vile bude přístupná výstava obrazů bratrů Ilji a Vladimíra Šavlových, jejichž malebná žatecká zákoutí vás vrátí též o několik let zpět v čase. Vstupné do všech budov Regionálního muzea je dobrovolné.

Do programu muzejní noci se zapojí i Chrám chmele a piva (otevřeno 17 – 22 hodin). Nabídne pěší výstup na Maják zdarma, 3D projekci ve výtahu za zvýhodněnou cenu 50 Kč a v každou celou hodinu proběhne komentovaná prohlídka Chrámu chmele a piva za zvýhodněnou cenu 50 Kč. Poslední začne ve 21 hodin.

Dále se zapojí Městská knihovna Žatec, která bude otevřena v běžné otevírací době a poskytne registrační poplatek se slevou 50%. Otevřeno bude i v Muzeu pivovarnictví Žatecka (17 - 22 hodin), kam bude vstup zdarma a každý návštěvník si může odnést malý dárek.

V Infocentru Žatec v 17 hodin proběhne křest procházkové trasy Mezi žateckými komíny z dílny spolku A dál? „Po křtu se vydáme na procházku po trase a kdo bude chtít, připojí se k programu Regionálního muzea nebo dalších institucí,“ zve Monika Merdová ze spolku A dál?

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru