Kam vyrazit o víkendu? Zámky Stekník a Krásný dvůr zvou na procházky rozkvetlými zahradami
Foto zdroj: Zámek Stekník
Louny

Lounsko - Zámek Krásný Dvůr zve na víkend otevřených zahrad. Program je připraven na oba dny.

Komentované procházky parkem se uskuteční vždy dopoledne od 10.30 hodin. V sobotu 11. 6. půjde o hranou procházku s průvodcem v kostýmu mladého hraběte Evžena Karla, který návštěvníky seznámí s historií parku a také se stavbami, které se v něm nachází. Vyprávět bude i o svém otci, zakladateli parku, a životě na Krásném Dvoře kolem roku 1800. Délka procházky je 120 minut. Vstupné činí 160 Kč, snížené vstupné pak 130 Kč.

V neděli 12. 6. návštěvníky parkem provede RNDr. et PhDr. Markéta Šantrůčková, PhD., přední česká odbornice na historické parky a autorka odborné publikace o krajinářském parku v Krásném Dvoře. Délka procházky 120 minut. Vstupné 160 Kč, snížené vstupné 130 Kč.

Zahrady otevře i zámek Stekník

Víkend otevřených zahrad se chystá i na zámku Stekník. Jedná se o prohlídky rozkvetlých zahrad, pro skupiny (minimálně 5 osob) s výkladem o italské terasovité zahradě.

Vůně, krása, tradice, historie, ale také setkávání a trendy jsou slova popisující Víkend otevřených zahrad, který se letos uskuteční ve dnech 11. a 12. června 2022. Víkend otevřených zahrad se zrodil ve Velké Británii (Open Garden & Squares Weekend). Zámek Stekník se k této akci připojuje a tímto vás srdečně zve na prohlídku italských terasovitých zahrad s kvetoucími popínavými růžemi.

Prohlídky samostatně do zahrad již od 10 do 17 hodin. Mimořádné prohlídky zámeckých zahrad s průvodcem (minimálně 5 osob) začínají v: 10.00, 11.00, 12.00, 13.00, 14.00, 15.00 a 16 hodin. Do zahrad je možné si donést i vlastní piknikové deky.

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru