Mederův dům v Žatci se o víkendu otevírá veřejnosti i s expozicemi o historii
Foto zdroj: město Žatec
Louny

Žatec - Středověký dům, v němž po staletí žily osobnosti, které byly v Žatci vážené, pak ale desítky let ruina, jejíž střechou byla obloha. To je Mederův dům, jenž je opět chloubou města a lákadlem pro místní i turisty. Od soboty se otevírá veřejnosti i s novými expozicemi.

O obnovu vzácného středověkého Mederova domu se postaral v uplynulých šesti letech stejnojmenný spolek v čele s Petrem Antonim. V sobotu 11. června se dům včetně expozic otevírá veřejnosti. Návštěvníci mohou přijít do rekonstruovaného objektu na náměstí 5. května v červnu každou sobotu a neděli od 10 do 16 hodin, od července pak každý den.

1006meder

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru