Uplynulý týden očima hejtmana Jana Schillera: Zátěžová zkouška spíš než normální život
Hejtman Ústeckého kraje Jan Schiller. Foto: archiv e-deniky.cz
Louny

Ústecký kraj - Konec února uběhl jako voda. Poslední dny a týdny jsou pro nás všechny spíše velkou zátěžovou zkouškou než normálním životem. Až při psaní tohoto reportu mi dochází, že už je tomu rok od doby, co onemocnění COVID-19 zasáhlo také Českou republiku. Málokdo si v té době dokázal představit, že i rok poté se my, stejně jako celý svět, s touto nemocí budeme stále vyrovnávat. Čísla nejsou dobrá a obsazenost nemocnic je kritická.

I proto jsem neustále ve spojení s Ústředním krizovým štábem, Asociací krajů České republiky a vše pravidelně řešíme na zasedání Krizového štábu Ústeckého kraje v týdenních intervalech. Na těchto jednáních se snažíme řešit nejen tuto problematiku a předejít tak kolapsu v našich zdravotnických zařízeních. Pravidelně zasedá také vakcinační koordinační tým, který má připravenou strategii na očkování v našem kraji a zajišťuje rychlé a efektivní přerozdělení všech druhů vakcíny po celém regionu, hned jak jsou k dispozici.

Naše životy, ač se to může na první pohled zdát, se netočí pouze kolem současné epidemiologické situace. V minulém týdnu jsem například přivítal našeho prvního krajského občánka narozeného v roce 2021. Je jím krásná holčička Danielka a má se čile k světu. Při této příležitosti jsem také rodičům Danielky předal symbolický šek na finanční dar ve výši 30 tisíc korun.

V minulém týdnu také poprvé zasedala Povodňová komise Ústeckého kraje, která vzhledem k aktuálnímu počasí projednala opatření, která by v případě nutnosti zabránila tomu, aby se situace na vodních tocích vymkla kontrole. Videokonferenčně jsem také jednal s hejtmanem Karlovarského kraje. Společně jsme řešili Fond spravedlivé transformace, který do obou našich krajů přivede z Evropské Unie značné finanční prostředky určené na obnovu a posílení našich krajů po odklonění od těžby uhlí.

Závěrem bych vám všem rád popřál mnoho zdraví a sil a poděkoval všem, kdo chápou vážnost situace a dodržují nařízená vládní opatření. Pevně věřím, že tuto situaci společným úsilím zvládneme.

  • Váš hejtman
  • Jan Schiller
REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru