Úspěch policie! Chomutovská kriminálka dopadla výrobce a dealery pervitinu. Vyšetřování zasahuje i na Lounsko
Zdeněk Kaiser a Tomáš Gerstner prezentují úspěch chomutovské policie. Foto: Oldřich Hájek
Louny

Chomutov – Přibližně rok se policisté zabývali případem výroby a distribuce drog, převážně pervitinu, na Chomutovsku. Teď past sklapla. Obviněni jsou první čtyři lidé, jeden člověk je ve vazbě. A vyšetřování pokračuje. Zasahuje i na sousední Mostecko a Lounsko.

Kriminalisté ve spolupráci s policisty Oddělení hlídkové služby Chomutov zadrželi přesně před týdnem podezřené muže. Následně téhož dne provedli domovní prohlídky a prohlídky dalších prostor na okraji obce u Chomutova a v bytě panelového domu na sídlišti v Chomutově. Jméno obce policie nyní neprozradila.

Při domovních prohlídkách kriminalisté zajistili přes čtyři sta tisíc korun, dva tisíce eur a skoro tři a půl kila látky hydrochloridu efedrinu. Z tohoto množství mohli obvinění vyrobit až dva a půl kilogramu pervitinu. Za to by mohli na černém trhu dostat zhruba dva a půl milionu korun. Další peníze mají být na bankovním účtu v Německu. Kriminalisté chtějí také zajistit jako výnos z trestné činnosti nemovitost v Německu. Zajistili rovněž čtyřkolku a osobní auto.

Při domovních prohlídkách také našli varny i osm střelných zbraní, několik nábojů a lis na přebíjení zápalek nábojnic. Veškeré zajištěné věci jsou nyní podrobovány znaleckému zkoumání.

Jako hlavní výrobce a osoba, která vše financovala, byl obviněn 37letý muž bydlící na okraji obce u Chomutova. Soud jej již poslal do vazby. Kvůli drogám byl v minulosti odsouzen a z vězení vyšel v roce 2016.

Obviněn byl i 33letý muž z Kladna, nyní přebývající v Chomutově, který dělal hlavnímu výrobci řidiče a pomocníka. Obvinění si také vyslechli 40letý muž z Chomutova a 66letý muž z Lounska, který nyní žije v obci u Chomutova. „Nejsme na konci vyšetřování. Kriminalisté dál prošetřují, zda na trestné činnosti spolupracovaly i další osoby,“ uvedl Tomáš Gerstner, vrchní komisař Územního odboru Policie ČR Chomutov. Rozšířit se může i právní kvalifikace jejich činů. „Provádíme výslechy lidí z Lounska i Mostecka, spolupracujeme s kolegy z Karvinska,“ dodává Zdeněk Kaiser, vedoucí 2. oddělení obecné kriminality chomutovské policie.

Obviněni byli ze zločinu nedovolá výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedu. V případě odsouzení jim hrozí trest odnětí svobody s horní hranicí 12 let.

Jako jedna ze surovin potřebných k výrobě pervitinu sloužily léky, pro které si jezdili do Polska, nebo si je nechávali posílat klasicky poštovním balíčkem. Vyrobené drogy obvinění prodávali nebo vyměňovali za heroin, který užívali. Celkově mohli vyrobit drogy až za pět a půl milionu korun.

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru