OBRAZEM: Základní uměleckou školu v Lounech zdobí dětské výtvarné práce inspirované Egyptem
Základní uměleckou školu Louny zdobí dětské výtvarné práce inspirované Egyptem. Foto: ZUŠ Louny
Louny

Louny - Ve čtvrtek 19. září v 16:00 hodin proběhla v sále Základní umělecké školy Louny vernisáž výtvarných prací žáků pod vedením Jindřišky Riedlové pod názvem „Výstava žáků inspirovaná Egyptem“.

Obrázky jsou k vidění ve vstupním foyere, na sále školy a na všech chodbách budovy čp. 610. Na vernisáži zahrál na pozoun Richard Sejval, žák pana učitele Jaromíra Laksy.

Žáci výtvarného oboru pod vedením Jindřišky Riedlové pracovali téměř celý loňský školní rok na výtvarné řadě „Inspirujeme se Egyptem“. Každý žák si na konci školního roku sám provedl výběr ze souboru svých prací a celou svou kolekci si také pro výstavu připravil. Žáci se tedy samostatně rozhodli, jaké své práce veřejnosti ukážou, jak je upraví, jak je podepíší. Tak se rozvíjí nejen výtvarné schopnosti žáků, ale také je kladen důraz na rozvoj a vyrovnané sebehodnocení žáků a jejich samostatnost.

Cílem výstavy není představit nejlepší práce, které ve výtvarném oboru vznikly, ale různé přístupy žáků k zadanému tématu. Své namalované, nakreslené i vymodelované práce představí všichni žáci učitelky, kteří chodili do výtvarného oboru v loňském školním roce. Diváci tak budou mít možnost vidět postavy kreslené technikou podle egyptského vzoru nebo vlastní barevné kompozice pyramid, studijní kresby nádob s egyptským designem, modelované nádoby z hlíny ale také malby, které žáci malovali se zavázanýma očima při poslechu egyptské hudby.

Výstava bude ve škole k vidění až do konce října. (RIE)

foto

2009vystava2

2009vystava3

2009vystava4

2009vystava5

2009vystava6

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru