VIDEO: Navštívili jsme Gottovu Bertramku. Hoří u ní tisíce a tisíce svíček
Tisíce svíček u vily rodiny Karla Gotta v Praze. Foto: Michal Hrdlička
Louny

Praha – Tisíce a tisíce svíček hoří u vily rodiny Karla Gotta na pražské Bertramce. O víkendu tam jezdili lidé z celých Čech. Nechyběla ani naše redakce. Pietní místa vznikají i v Ústeckém kraji.

Nejpopulárnější český zpěvák zemřel tento týden v úterý před půlnocí. Trpěl akutní leukémií. Lidé mu před jeho bydliště nosí nejenom svíčky, ale také květiny. K domu jdou celé zástupy fanoušků. Na cestě je ze svíček poskládaný vzpomínkový nápis i položené tričko s německým nápisem Karel ist jetzt bei Gott, přeloženo do češtiny, že Karel je nyní u Boha.

Na Karla Gotta mohou lidé vzpomenout třeba v divadle Semafor, kde působil v šedesátých letech. Pietní místo je také v prodejně Supraphonu na Jungmannově náměstí v Praze.

https://www.youtube.com/watch?v=D2RB_M_xJdw

Vzdát čest Zlatému Karlovi ale můžete i v Ústeckém kraji. V Mostě vzniklo spontánní pietní místo u přesunutého děkanského kostela, v Chomutově zase na hlavním náměstí v centru města.

Ústí nad Labem vytvořilo pietní kondolenční místo v prostorách Informačního střediska na Mírovém náměstí. Zde mohou lidé v následujících dnech vyjádřit pozůstalým písemnou soustrast. Kondolenční listy budou předány rodině. Uctít památku mistra mohou lidé i zapálením svíčky na ústeckém Mírovém náměstí.

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru