Pozor, Sýkora vám může v Lounech zlomit nohu
Foto: Oldřich Hájek
Louny

Louny - Pěkná, ale nepraktická, ba možná dokonce i nebezpečná. Řeč je o černobílé mozaice, která od letošního července zdobí náměstíčko před lounským divadlem.

"Chodci, za mokra dbejte zvýšené opatrnosti!" Upozorňuje cedule před mozaikou, která je podle autorů odolná vůči mrazu i slunci, na její kluzký povrch. Je tak zřejmé, že při současně panujícím počasí tady může lehce dojít k úrazu. Doufejme, že se tak nestane!

Nová podoba piazetty přišla na bezmála 9 milionů korun. Samotný finanční podíl města přesáhl 5,5 milionu. Více než 1,6 milionu korun přidal Spolek Sýkora 2020, který uspořádal veřejnou finanční sbírku, přičemž příspěvky se pohybovaly od stokorun po statisíce. Dalším významným finančním dárcem v řádu statisíců korun byla výtvarníkova manželka Lenka Sýkorová.

Černobílé dílo má připomínat památku výtvarníka Zdeňka Sýkory, který se v Lounech narodil a ve městě pracoval. Zdeněk Sýkora je světoznámý malíř a výtvarník. Zemřel v roce 2011. Příští rok v únoru uběhne sto let od jeho narození.

 

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru