Zloděj chtěl z autojeřábu nejspíš ukrást naftu. Místo ní ale nechal vytéct z nádrže 350 litrů oleje
ilustrační foto
Louny

Lounsko - Škoda přesahující částku 40 tisíc korun. To je výsledek pokusu o odcizení nafty, k němuž mělo dojít koncem minulého týdne v obci na Lounsku.

Neznámý pachatel tam v noci odšrouboval výpustný šroub z nádrže autojeřábu, z něhož chtěl zřejmě odcizit naftu. Z nádrže však nevytékala nafta, ale olej, o který dotyčný patrně neměl zájem. Šroub tedy nechal ležet na zemi a z jeřábu následně vyteklo do místní kanalizace 350 litrů hydraulického oleje.

"Ke znečištění životního prostředí podle prvotních informací naštěstí nedošlo, neboť tekutinu zadržela místní čistička odpadních vod. V důsledku jednání pachatele tak kromě škody vzniklé vytečením oleje majiteli jeřábu ve výši cca 38 tisíc korun vznikla další škoda v předběžné výši přesahující částku 5 tisíc korun na poškozené čističce. Tato byla způsobena dotčené obci," uvedla policejní mluvčí Miroslava Glogovská. Lounští policisté věc prověřují pro podezření z trestného činu krádeže a poškození cizí věci.

Policisté žateckého obvodního oddělení přijali v pátek oznámení o krádeži nafty z pracovního stroje zaparkovaného na poli na Žatecku. Tam měl neznámý pachatel otevřít víčko palivové nádrže a odčerpat z ní 200 litrů motorové nafty. Poškozenému tak způsobil škodu ve výši přes 6 tisíc korun. Toto jednání je policisty šetřeno jako trestný čin krádeže.

"Za současné situace, kdy byl vládou vyhlášen od 12. března nouzový stav, který je podle zákona přitěžující okolností, hrozí pachatelům popsaných trestných činů mnohem vyšší trest . Za krádež spáchanou v době vyhlášeného nouzového stavu může totiž soud poslat provinilce do vězení až na osm let," uzavřela policejní mluvčí.

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru