Policisté na Lounsku kontrolovali nákladní dopravu. Téměř polovina řidičů měla problém!
Ilustrační foto, zdroj: Policie ČR
Louny

Lounsko - Zejména kontroly nákladních vozidel byly tentokrát předmětem další dopravně bezpečnostní akce, která se v tomto týdnu uskutečnila na Lounsku.

Lounští policisté se tak zapojili do celorepublikového projektu, který probíhá ve spolupráci s mezinárodním sdružením ROADPOL. Při kontrolách je kromě technického stavu vozidel zajímalo, zda řidiči dodržují předpisy týkající se doby řízení a odpočinku, bezpečnostních přestávek, zda mají správně zajištěný náklad apod. Lounští policisté se v rámci akce zaměřili i na kontroly dodržování předepsaných rychlostí.

"Z 38 zkontrolovaných vozidel zaznamenali policisté 18 přestupků, z nichž 14 spočívalo v překročení maximální povolené rychlosti. Další čtyři zjištěné přestupky se týkaly porušení sociálních předpisů v nákladní dopravě. Jednalo se o přestupky související s dobou řízení a předepsanými přestávkami," uvedla policejní mluvčí Miroslava Glogovská.

Za zmíněné přestupky policisté na místě uložili řidičům 16 pokut v celkové výši 6.700 korun, 2 přestupky oznámili k vyřízení příslušnému správnímu orgánu.

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru