Viktor Hübl bude opět kapitánem Pirátů. Pouta s Litvínovem ale nepřetrhal
Foto: Piráti Chomutov
Louny

Chomutov – Ta zpráva, na kterou všichni chomutovští fanoušci čekali, je konečně venku. Viktor Hübl bude opět ve svém mateřském klubu kapitánem. Smlouvu podepsal na rok. Kolem jeho další aktivní hráčské kariéry ale panovaly pochybnosti, protože Hübl řešil své případné působení v roli sportovního ředitele v Litvínově.

Samotný Viktor Hübl pak přiznává, že kariéru si prodloužit chtěl, ovšem okolnosti se seběhly tak, že s definitivním rozhodnutím čekal. „Vím, že hokej nebudu hrát věčně, proto jsem se přihlásil do výběrového řízení na sportovního manažera v Litvínově, což není tajemství. Byli jsme ale s Jirkou Sochorem domluvení, že budu pokračovat v Chomutově, pokud ve výběrovém řízení neuspěju, takže přidám ještě jednu sezónu,“ přibližuje.

A jedním dechem hovoří i o důvodu, proč chtěl nadále hrát, pokud by nevyšel přesun na funkcionářskou dráhu. „Už před rokem jsme přicházeli s tím, že chceme pomoct k postupu. Přes Znojmo to nevyšlo, ale všichni jsme cítili, že v mužstvu síla je. Teď se ještě doplnilo o kvalitní hráče, takže šance postoupit rozhodně je, což mě pořád láká,“ popisuje.

Nyní je tedy jasné, že držitel řady extraligových rekordů přidá tak trochu symbolicky 26. sezónu v seniorském hokeji. Pirátský dres s číslem 26 tak bude i v nadcházejícím ročníku brázdit druholigové stadiony. Zkušený čtyřiačtyřicetiletý útočník tak bude moci rozšířit dosavadní statistiky ve třetí nejvyšší soutěži.

Z jeho rozhodnutí nemají radost jen fanoušci. „Jak už jsem říkal ve chvíli, kdy jsem se stal hlavním trenérem, rozhodnutí bylo čistě na Viktorovi. Jsem rád, že zvolil pokračování kariéry před dráhou funkcionáře, protože už v minulé sezóně odvedl spoustu práce na ledě i v kabině. Hráč jeho kalibru by se nám nahrazoval těžko, takže jsem rád, že záložní varianty můžeme pustit z hlavy,“ říká s úsměvem sportovní manažer Martin Pešout.

V jejím minulém ročníku se stal Hübl s 64 body za 24 gólů a 40 asistencí šestým nejproduktivnějším hráčem a sedmým nejlepším nahrávačem základní části. V play-off přidal osm přesných zásahů a jedenáct přihrávek, což mu vyneslo páté místo v kanadském bodování. Premiérové starty a také tři góly ve druhé lize zaznamenal už v sezóně 1996/1997, kdy začínal v chomutovském A-týmu.

V něm má po ročníku 2022/2023 dohledatelné statistiky čítající 119 startů, 57 gólů a 73 asistencí. Přesné je pouze číslo u tref do černého, neboť počet startů a asistencí ze zmíněného ročníku 1996/1997 nelze ověřit.

Rozlučkový zápas hokejových dvojčat měl pozitivní dohru

Viktor Hübl se svým nerozlučným parťákem Františkem Lukešem měli minulý týden minulou povinnost, která se vázala ještě k jejich působení v Litvínově. Společně předali vertikalizační stojan bývalému skvělému útočníkovi Jan Alinčovi.

Rodák ze severočeských Loun, olympionik, ale především skvělý útočník, utrpěl před čtyřmi lety krátce po ukončení profesionální kariéry vážný úraz při inline hokeji. Při nárazu hlavou na mantinel si vážně poškodil páteř a po leteckém transportu do nemocnice zůstal upoutaný na invalidní vozík. V rámci rehabilitace je pro Honzu velice nápomocná pomůcka s názvem vertikalizační stojan.

A právě k pořízení této pomůcky směřoval charitativní podtext rozlučkového zápasu Viktora Hübla a Františka Lukeše vloni v létě. Konto našeho srdce celý výtěžek akce věnovalo k úhradě nákladů. „Původní cena této zdravotnické pomůcky je téměř 110 tisíc korun. Společnost MEYRA ČR, s.r.o. nám částku snížila o téměř 30 % na 79 980 korun. Chtěl bych velmi poděkovat panu Radku Vostrému z plzeňské pobočky této společnosti za velmi rychlé jednání a dovoz vertikalizačního stojanu až k Honzovi domů," uvedl pro klubový web Libor Weber z Konta našeho srdce.

 

Alinč s dvojčaty

Foto: HC Verva Litvínov

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru