Univerzita třetího věku v Žatci pomůže i odhalovat tajemství vesmíru a přírody. V přihláškami si pospěšte!
Ilustrační foto: CC0
Louny

Žatec - Šest vzdělávacích kurzů mohou od letošního podzimu navštěvovat účastníci Univerzity třetího věku v Žatci. Přihlášky lze podávat do 1. září.

Formu celoživotního vzdělávání zaštiťuje Univerzita Jana Evangelisty Purkyně v Ústí nad Labem, lektoři kurzů jsou ale místní. Kompletní seznam nabízených kurzů, včetně sylabu, lektora a obsahu jednotlivých semestrů, je možné prostudovat na https://www.ujep.cz/cs/u3v-2022-2024.

Jedním z atraktivních, i když méně obvyklých kurzů Univerzity třetího věku jsou

Odhalená tajemství vesmíru a přírody s moderními technologiemi, který v Žatci vede jako lektor RNDr. Pavel Pintr, Ph.D. „Pomocí moderních projekčních přístrojů odhalíme tajemství přírody a vesmíru. Naše přírodovědné centrum nabízí dvě jedinečné technologie - Digitárium (digitální planetárium - nejmodernější a nejmenší planetárium v ČR s vestavěnou kopulí) a Vědu na kouli (sférická projekce, v ČR pouze 3 instalace). Celý kurz je kombinací přednášek a výběrových tématických projekcí. Přednáška je vždy moderovaná lektorem, který k výkladu využije jedinečné projekce. Student U3V tak získá fantastický zážitek spojený s odborným výkladem dané problematiky.

Mezi probíraná téma patří například stavba vesmíru, nejnovější informace o Sluneční soustavě i vzdálených planet u jiných hvězd, nejnovější poznatky o vzniku a vývoje Měsíce, kosmonautika ale i cestopisné přednášky o Africe, Arktidě a Antarktidě. Posluchači se seznámí i s novými technologiemi - práci se 3D tiskárnou, praktickou ukázkou programování malých robotů. Součástí kurzu je i výlet na observatoř do Kadaně a k největšímu českému dvoumetrovému dalekohledu do Ondřejova,“ popsal kurz Pavel Pintr. Posluchači po absolvování celého kurzu získají nejnovější znalosti v oblasti přírodních a technických věd.

Podmínky přijetí, formulář přihlášky i platby související s kurzy jsou dostupné na webu U3V http://u3v.ujep.cz, sekce Přihláška a U3V 2022–2024. Další informace mohou stávající i budoucí posluchači kurzů U3V UJEP získat osobní návštěvou v kanceláři U3V UJEP (č. 1.13) v Kampusu UJEP v budově rektorátu na adrese Pasteurova 3544/1, Ústí nad Labem nebo telefonicky na číslech: 475 286 238 a 727 812 381.

Přihlášky je možné osobně odevzdávat ve zmíněné kanceláři v kampusu, zaslat poštou na adresu U3V UJEP, Pasteurova 3544/1, 400 96 Ústí nad Labem nebo využít kontakt na Bc. Dana Masopustová, e-mail Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript., tel. 727 812 381. (kas)

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru