Do Oseka přijede mobilní Kavárna potmě, kde obsluhují nevidomí. Na svůj hrnek si tady neuvidíte
Kavárna Potmě. Zdroj: facebook/Světluška - Nadační fond České rozhlasu
Zajímavosti

Osek - Mobilní kavárna POTMĚ, ve které obsluhují nevidomí kavárníci, přijede o tomto víkendu také do Oseka. Hosté, kteří do této neobvyklé kavárny dorazí, si budou moci na vlastní kůži na chvíli vyzkoušet, jaké je to být nevidomý.

Kavárna Potmě odstartovala letos na jaře už své sedmé turné po Čechách. Až do září bude mít celkem deset zastávek v devíti městech. Výtěžek z akce tradičně poputuje do sbírky Světluška Nadačního fondu Českého rozhlasu na pomoc zrakově postiženým.

V Oseku bude kavárna ve dnech 18. až 19. srpna v rámci Osecké pouti. Najdete ji v ulici Obránců míru. Otvírací doba je v sobotu od 10,00 - 20,00 hodin a v neděli též od 10,00 do 20,00 hodin, přestávka je 13,00-13,30 hodin.

Vstupné činí 140 korun, v ceně je zahrnut i hrneček se světluščím logem a přívěsek svítící ve tmě s motivem Světlušky, které si návštěvník odnáší na památku. Na každém stole v kavárně POTMĚ jsou také pastelky a papír, a tak si mohou malí i velcí návštěvníci něco namalovat. Jak se jim to povedlo, zjistí až zpátky na světle před kavárnou.

Fotbalisté v kavárně

V neděli od 14:00 hodin přijedou do Oseka podpořit kavárnu POTMĚ i fotbalisté FK Teplice. Těšit se můžete nejen na autogramiádu současných hráčů A týmu Pavla Moulise, Siima Lutse a Jana Vošahlíka či bývalé klubové legendy Pavla Verbíře, ale navíc klub podpoří akci i dresem FK Teplice s podpisy všech hráčů, který čeká na jednoho z návštěvníků kavárny

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru