VIDEO: Most má novou zajímavost: Ferratu k jeskyni pod Hněvínem
Ferrata na skále pod Hněvínem. Foto: e-deniky.cz
Výlety

Most - V Mostě vznikla nová atrakce pro místní i přespolní, kteří mají rádi trochu adrenalinu a umí zacházet s jednoduchým lezeckým vybavením. Jde o zajištěnou lezeckou cestu ve skále pod hradem Hněvín, takzvanou ferratu.

Ferrata je jednosměrná, lezce dovede od staré vodárny k jeskyni pod hradem. Má dvě cesty, lehčí označovanou jako A a těžší „béčko“. Návštěvníci jsou povinni dodržovat návštěvní a provozní řád. Po instruktáži lezecké skupiny městské policie výstup absolvoval náměstek primátora Marek Hrvol. "Jsem z toho nadšený, jsem velmi rád, že jsem si to mohl vyzkoušet, byť jsem tedy velmi amatérský lezec. Myslím, že je to nová atrakce na Hněvíně, která pozvedne celé toto místo," sdělil své bezprostřední dojmy.

Musíte mít vlastní kvalitní, plně funkční a certifikovanou ferratovou výstroj. Za minimální vybavení se považuje pevná obuv, ferratový úvazek, ferratový set s tlumičem pádu, ochranná přilba a lezecké rukavice. Další povinnosti a zakázané činnosti jsou součástí návštěvního a provozního řádu.

K jeskyni se lze dostat i druhou stranou, od vyhlídky nad Souší. Na lepším přístupu, který již můžete absolvovat i bez speciálního vybavení, se ještě pracuje. "Především se chceme zaměřit na přístup do jeskyně. Chceme tam udělat terasu a ještě směrem k jezskyni chceme udělat schodnice, aby byl přístup pro návštěvníky komfortnější," dodává Marek Hrvol.

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru