VIDEOREPORTÁŽ: Na horách zima neskončila. Na Krušnohorské lyžařské magistrále stále můžete běžkovat
Krušnohorská lyžařská magistrála u Loučné pod Klínovcem. Foto: e-deniky.cz
Výlety

Krušné hory - Začíná hustě sněžit. Do stopy nastupují běžkaři, kteří se nenechají odradit pro někoho nevlídným počasím. Tady zima ještě zdaleka nekončí. Jsme na začátku Krušnohorské lyžařské magistrály v západní části hor, u Loučné pod Klínovcem.

V okolí městečka a Klínovce je upravováno zhruba padesát kilometrů běžeckých stop. Na jejich údržbu přispívá Destinační agentura Krušné hory díky dotaci Ústeckého kraje. V celých Krušných horách je to letos více než jeden milion korun.

"Nejoblíbenější je tu magistrála, je to osm kilometrů tam a zpátky. Je to ideální terén pro děti i pro dospělé, vzhledem ke své šíři i vzhledem k tomu, že se tam dá bruslit i klasicky jezdit," říká Matyáš Horský z Infocentra Loučná pod Klínovcem. Po běžkování můžete využít zázemí klínoveckého skiareálu s řadou restaurací, občerstvení a barů. Problém tu není ani s parkováním.

https://www.youtube.com/watch?v=kSUoha5nvcA

Směrem hlouběji do Ústeckého kraje leží další zimní středisko, do jehož okolí můžete vyrazit na běžkách: okolí Měděnce a Alšovky. S nadšením se tu starají asi o dvacet kilometrů stop na několika okruzích. V tuto chvíli to zde se sněhem už může být ale horší. Na Alšovce si užijí nejen běžkaři, ale najdete tam i příjemný ski areál, kde se na sjezdovkách vyžijí rodiny s dětmi.

Údržba běžkařských tras je náročná nejen časově, ale i finančně. Letos mohou sportovci podpořit své oblíbené středisko jednoduchých a rychlým způsobem. Destinační agentura vybírá příspěvky formou veřejné sbírky. Peníze se zasílají prostřednictvím QR kódu, který si běžkař může načíst do své bankovní aplikace v mobilu. QR kódy jsou na cedulích u vstupů na běžecké tratě a vybraných místech nebo na webu destinační agentury.

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru