Postoloprtské mažoretky opět ukázaly, že patří k evropské špičce. Získaly titul Mistři Evropy
Postoloprtské mažoretky si na stupni vítězů užívají českou hymnu
Sport

Postoloprty - Postoloprtské mažoretky (ve věk. ktg. Senior), se jako úřadující Mistři ČR vydaly reprezentovat nejen ZŠ Postoloprty a město Postoloprty, ale i celou Českou republiku na Evropský šampionát mažoretkových skupin do holandského Almere (6.-8. 10. 2017).

Děvčatům se opravdu dařilo – svým vystoupením dokázaly, že patří k evropské špičce mažoretkového sportu. Soubor P.M. byl svazem mažoretek NBTA na evropskou soutěž nominován v červenci 2017 poté, co získal titul Mistrů ČR. Celé léto se dívky (místo užívání si prázdnin) tvrdě připravovaly pod trenérským okem Kristýny Graslové.

Vítězná skladba musela být lehce upravena, aby odpovídala evropským parametrům a také se pilovaly poslední chybičky. O tom, zda se hodiny dřiny v tělocvičně vyplatí, rozhodl první říjnový víkend. Postoloprtské mažoretky soutěžily se skladbou „Mascara“ před porotci z celé Evropy. Kromě fanoušků kteří přijeli fandit přímo do Holandska, je mohli sledovat i lidé v přímém přenosu na sociální síti – tak to například udělaly jejich kolegyně z dvou mladších souborů P.M. na společném setkání v tělocvičně ZŠ Draguš.

Vystoupení se vydařilo na jedničku a při závěrečném ceremoniálu se Postoloprtské mažoretky postavily na nejvyšší stupínek, kde si vyslechly českou hymnu jako Mistři Evropy pro rok 2017.

Autor: Lenka Kindlová (vedoucí souboru)

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru