Panenský Týnec - Policisté mají novou zbraň proti ujíždějícím řidičům. Na letišti v Panenském Týnci v Ústeckém kraji poprvé oficiálně představili zastavovací pásy Police Road Block. A udělali to hodně akčně. Do role prchajícího šoféra se vžil ministr vnitra Milan Chovanec. Policisté jej vůbec nešetřili.

Policisté dostali do výbavy nové zastavovací pásy. Foto: Jan Vraný

„Přestože byl řidičem pan ministr, zasahující policisté jej vůbec nešetřili. Ukázka splnila svůj účel a vypadala přesně tak, jak měla vypadat. Vozidlo, které ujíždělo, bylo zastaveno pomocí nového donucovacího prostředku, zastavovacího pásu,“ uvedl policejní prezident Tomáš Tuhý. Výhodou pásu je, že vzduch z pneumatik unikne postupně a minimalizuje se tak šance, že ujíždějící šofér nad autem okamžitě ztratí kontrolu a ohrozí další osoby.

„Když jedete po ráfcích, tak možnost ujíždět policistům je naprosto minimální a ti mají naprosto reálnou šanci jej dohnat a zastavit,“ popsal své pocity z pozice pronásledovaného řidiče ministr vnitra Milan Chovanec.

Zastavovacími pásy jsou vybaveny jednotlivé policejní útvary v celém Česku. 120 kusů dostala dopravní policie a dalších 120 služba pořádkové policie. Jeden pás se sto deseti dutými hřeby přišel policii na necelých deset tisíc. Policisté se s pásy učí pracovat od loňského prosince.

 

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru