15 tipů na víkend: Nenechte si ujít slet andělů, krampus show, či oslavy svobody a demokracie
Oslavy na teplickém náměstí. Foto: archiv
Co se chystá

Ústecký kraj - Máme tady další víkend a ten se ponese ve smyslu oslav třiceti let svobody a demokracie naší země. Na mnoha místech našeho kraje se uskuteční různé akce k 30. výročí sametové revoluce.

Ale budou se konat i jiné kulturní akce, kde můžete strávit svůj volný čas. Přinášíme vám přehled několika akcí, jež se v sobotu 16. a v neděli 17. listopadu v Ústeckém kraji uskuteční.

Lounsko

Blšany přivítají čerty ze severu na oblíbené Krampus show v sobotu 16. listopadu od 15 hodin. Alpské čerty doprovodí skupina No to snad není možný, čeká vás je bubenická show, ohňostroj a chybět nebudou ani prodejní stánky.

Výročí 30 let od listopadových událostí roku 1989 si mohou občané Žatce připomenout v neděli 17. listopadu na náměstí Svobody. Život v tehdejší době i samotné události, které změnily vládnoucí režim v Československu, připomene tematický program od 15 do 18 hodin. Listopadové výročí si každý rok připomíná řada žateckých občanů, kteří v podvečer 17. listopadu zapalují svíčky u morového sloupu před radnicí. Tematický program bude probíhat v prostoru prodejních stánků, ve kterých bude například ukázka zboží, které bylo před 30 lety v obchodech, i s tehdejšími cenami. Městská knihovna Žatec připomene klasické Knižní čtvrtky, při kterých se představovaly nové knihy v prodeji. Dobovou atmosféru doplní hudební hity té doby. Závěr společného setkání obstará zapálení svíček.

Státní zámek Krásný Dvůr zve v neděli 17 listopadu od 10 do 23.59 hodin na akci Sametový přebor. Užijte si v rámci této akce krásný zámecký park, a projděte či proběhněte ho s orientační mapou. 6. ročník Sametového přeboru se koná v areálu Státního zámku Krásný Dvůr. Běh pořádá TJ Lokomotiva Teplice, oddíl orientačního běhu.

Chomutovsko

V sobotu 16. listopadu se v kláštereckém kulturním domě od 16 do 02 hodin uskuteční akce 30 LET SVOBODY. Vystoupí Václav Koubek s harmonikou, Lenka Dusilová - sólo, kapela Tichá dohoda, následovat bude do pozdních nočních hodin OLDIES PARTY s Hnedle vedle. Divadelní scéna v podání The Brokes s.r.o. GSOŠ připravila divadelní pásmo a novou hru Lavička aneb Socialistický časy. Na místě bude retro raut (vepřovka, lančmít, esíčka, pedra, chlebíčky, křupky), cukrová vata a retro zákusky od Sweetest Prague, fotokoutek s rekvizitami, kabinka pro převlíkače kabátů, promítání filmových záběrů z našeho města ze 70. let.

Mostecko

10 KAPEL, 10 DRUHŮ PIV, 10 LET SKUPINY PENÁL a program trvající víc než 10 hodin připravil Nový Obzor Music Arena Most na sobotu 16. listopadu od 14 hodin. Čeká vás jedinečné setkání hudebních žánrů. Těšit se můžete na skupiny U-73, Strakoši, Stará škola, Promile, Penál, Cumbal, Kamufláž, Bob a Bobci, Blues no more a Blackies. Vstupné 150 Kč.

Attic Litvínov zve na KONCERT KAPELY J.A.R. - 30 LET TOUR + afterparty (DJ Vrtulník Michael V.). Uskuteční se v sobotu 16. Listopadu od 19 hodin, vstupné 450 Kč.

Teplicko

V sobotu můžete v Teplicích zavítat na AFRICKÝ TRH. Koná se v teplické galerii Bartholomeus od 10 hodin. Přijďte si užít atmosféru pravého afrického trhu a ochutnat delikatesy, které jinde nenajdete. Těšte se na čerstvé ovoce z Afriky (jackfruit, baby banány, mango, avokádo, mučenku, ananas, plantainy, koření, červené banány a další) i z Asie (duriany, dračí ovoce, papáji, mangostany, rambutany, liči a tak dál), na koření přímo ze Zanzibaru, ovoce sušené na nefalšovaném africkém sluníčku a chybět nebude ani káva, oříšky, čokoláda i čerstvé kakaové boby. Vstupné neuvedeno.

V neděli si nenechte SLET ANDĚLŮ, KTERÝ TRADIČNĚ POŘÁDÁ OBCHODNÍ CENTRUM GALERIE TEPLICE. Letos se na anděly můžete těšit v neděli 17. listopadu. Kromě spousty andílků, včetně anděla, který se nad vašimi hlavami snese z výšky, vás čeká i pěkný doprovodný program, o který se postará Divadlo v Pytli. Přijďte s rodinou či přáteli nasát vánoční atmosféru, občerstvit se u stánků či popít některý z horkých nápojů a počkejte společně na rozsvícení vánoční výzdoby Galerie a na slavnostní ohňostroj. Slet andělů se uskuteční v neděli 17. listopadu od 16 hodin před OC Galerie Teplice na náměstí Svobody. Vstup zdarma.

Ústecko

Muzeum Ústí nad Labem zve na STRAŠIDLA V MUZEU v sobotu 16. listopadu od 10 do 16 hodin. Zábavný dětský program plný her a soutěží ve společnosti lidí a zvířat doby kamenné. Společně si něco vytvoříte, budete se bát, protáhnete těla a také potrápíte hlavičky. Vstupné neuvedeno.

Položením květin a věnců k pomníku obětem komunismu v Městských sadech si představitelé města Ústí nad Labem a dalších institucí v neděli připomenou 30. VÝROČÍ SAMETOVÉ REVOLUCE. Srdečně zvána je i veřejnost. Účast přislíbil i přímý aktivní účastník listopadových události, bývalý primátor města Petr Gandalovič. Pietní akt se uskuteční od 11.00 v neděli 17. listopadu nedaleko vchodu ze Šaldovy ulice u sochy Olbrama Zoubka věnované obětem komunismu. Oslavy pokračují večer od 19.00 v Domě kultury koncertem Michala Prokopa a jeho skupině Framus Five.

Litoměřicko

V den 30. výročí sametové revoluce, tedy v neděli 17. listopadu, se od 10 hodin uskuteční bohoslužba v litoměřickém kostele Všech svatých jako poděkování za 30 LET SVOBODY. O hodinu později bude slavnostně odhaleno na budově České spořitelny na Mírovém náměstí dílo ve tvaru trikolory pocházející z dílny litoměřické akademické sochařky Alžběty Kumstátové.

Také Roudnice nad Labem si připomene 30. VÝROČÍ SAMETOVÉ REVOLUCE. V neděli 17. listopadu se lidé sejdou na Karlově náměstí, kde s tematickými písněmi na kytaru vystoupí Jiří Hoření, dále se s Modlitbou pro Martu připojí i místostarosta Vlastimil Čtverák a následně k poslechu zahraje Václav Rus. Sraz je v 16:00 a čas ukončení programu závisí na zájmu veřejnosti. Občerstvení bude zajištěno formou stánkového prodeje.

Děčínsko

Dny Židovské kultury pokračují i v listopadu 2019. V Děčínské synagoze se představí v sobotu 16. listopadu od 19 hodin známé DUO KCHUN MARTINA PROKEŠE A MARKA ŠULCE, kteří spolu vytvořili neotřelý projekt Purgatio, který čerpá inspiraci v ikonickém díle Dante Alighieriho ( 1265-1321) florentského básníka. Právě on vytvořil snad nejvznešenější obraz očistce, jaký lidský duch zrodil. Hudba zavede posluchače do období 12.-14. století. Vstupné neuvedeno. Zpívají Martin Prokeš – tenor, Marek Šulc – baryton, Atila Vörös, Rudolf Živec - malba světlem ( videoart) a ze záznamu uslyšíte mluvené slovo Vladimíra Javorského.

30. let od sametové revoluce se bude slavit i v Děčíně. Akce vyvrcholí v neděli 17. Iistopadu SETKÁNÍM NA MASARYKOVĚ NÁMĚSTÍ. Těšit se můžete na výstavu, setkání pamětníků v děčínském muzeu, besedu, dále výstavu, koncert a UKG (Ukradená galerie) a několik dalších akcí. Vše bude zakončeno průvodem ve stopách průvodu z listopadu 1989, zakončení na Masarykově náměstí, kde bude jak hudební produkce, tak vzpomínka na oběti boje za svobodu, vzpomínka na listopad 1939 a 1989 a projevy.

V neděli si můžete v Děčíně užít od 12 do 15 hodin SVATOMARTINSKOU HUSOPLAVBU a skvělý oběd na lodi v romantickém podzimu. Naše lodě jsou tématicky vyzdobené a samozřejmě vyhřáté. Cena zahrnuje: tříchodové menu s pečenou husou, plavbu 3 hodiny, sklenku svatomartinského vína, živá hudba. Cena 550 Kč/ osobu.

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru